Coulthard az élen az esőben - F1VILÁG.HU

Coulthard az élen az esőben

HIRDETÉS

David Coulthard vette át a vezetést a tesztek utolsó napján Barcelonában, ahol a csapatoknak esőben kellett helytállniuk. A második helyen de la Rosa végzett a McLarennel, míg a harmadik a ferraris Massa lett.

David Coulthard vette át a vezetést a tesztek utolsó napján Barcelonában, ahol a csapatoknak esőben kellett helytállniuk. A második helyen de la Rosa végzett a McLarennel, míg a harmadik a ferraris Massa lett.

Azt követően, hogy csapattársa, Mark Webber már szerdán is brillírozott, David Coulthard állt az élre a mai nap Barcelonában, ahol eső fogadta a versenyzőket. Az eredmény ugyan meglepően hangzik, azonban Coulthard a kvalifikációt szimulálta, így könnyű autóval ment. A riválisok számításai, és becslései szerint, az üzemanyaggal korrigált eredmény alapján DC a középmezőnyben végzett volna.

Coulthard mögött két tizedmásodpercre lemaradva a McLaren spanyolja, Pedro de la Rosa végzett, akinek ugyan a délelőtt folyamán megadta magát az autója, tovább tudta folytatni a körözést az ebédidőt követően. A hazai színeket képviselő versenyző a McLaren új, a Spanyol Nagydíjon bevetésre kerülő első szárnyelemét tesztelte az esőben.

Felipe Massa a harmadik helyen landolt, így a Ferrari nem mondhatta el magáról, hogy mindvégig dominált. A brazil versenyzőnek a délelőtti tréningen akadt egy kis gondja, ugyanis autójában elromlott a hidraulikus pumpa.

A Renault tovább folytatta a munkát, hogy felzárkózhasson riválisaira, Fisichella az ötödik helyen végzett. Az olasz sofőr délután megpördült egyszer, így többek között miatta is előkerült a piros zászló az utolsó tesztnapon.

A Honda Racing tesztversenyzője, Christian Klien igencsak magára hívta a figyelmet, mikor kigördült a brit gárda új fejlesztési első szárnyával, mely leginkább két nagy elefántfülhöz hasonlítható. Az új fejlesztés nem hozta meg a várt sikert, az osztrák pilóta csak a hetedik helyen végzett.

Teszteredmények
Barcelona, negyedik nap:

Poz. Pilóta Csapat Idő Kör

1. Coulthard Red Bull-Renault (B) 1:21.066 59
2. de la Rosa McLaren-Mercedes (B) 1:21.267 58
3. Massa Ferrari (B) 1:21.483 38
4. Fisichella Renault (B) 1:21.876 63
5. Kubica BMW-Sauber (B) 1:22.098 55
6. R.Schumacher Toyota (B) 1:22.359 49
7. Klien Honda (B) 1:22.807 80

Hirdetés

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!