Coulthard kitenné a Ferraritól Räikkönent - F1VILÁG.HU

Coulthard kitenné a Ferraritól Räikkönent

HIRDETÉS

A korábbi Forma-1-es versenyző, David Coulthard szerint a Ferrari lassan elgondolkodhatna azon, hogy lecseréli az idei évben továbbra is küszködő Kimi Räikkönen.


A korábbi Forma-1-es versenyző, David Coulthard szerint a Ferrari lassan elgondolkodhatna azon, hogy lecseréli az idei évben továbbra is küszködő Kimi Räikkönen.

A 2007-es világbajnok szerződése az idei szezon végén lejár, Maurizio Arrivabene csapatfőnök pedig nemrég úgy fogalmazott, még korai döntést hozni arról, hogy meghosszabbítják-e az aktuális kontraktust.

Tény, Sebastian Vettel első ferraris évében jóval magabiztosabban teljesít, mint a továbbra is küszködő Räikkönen.

David Coulthard volt F1-es pilóta szerint pedig a Ferrari sokat profitálna abból, ha egy ifjú tehetséget ültetne Vettel mellé jövőre.

„Szerintem eljött az ideje a váltásnak” – mondta a skót, aki 2002 és 2004 között Räikkönen csapattársa is volt a McLarennél.

„Egyáltalán nem Kimi ellen vagyok, de mivel én magam is megéltem ugyanezt, tudom, hogy elérkezik egy pont az ember pályafutásában, amikor már nem lesz jobb.”

„Velem is ez történt: soha nem én voltam a legjobb, de kétségkívül elérkezik egy pont, amikor az ember már nem tud javulni.”

„Ha most Kimi megnyerné a következő futamot, mindannyian be lennénk zsongva, mert erre lenne szükségünk. De Vettel megérkezett a csapathoz és rögtön magasra tette a mércét.”

„Amikor [Fernando] Alonso mellett versenyzett, ő is jobb volt nála. A tények magukért beszélnek, legyen szó balszerencséről, vagy bármi másról – az elmúlt pár évben egész egyszerűen nem teljesített azon a szinten, mint pályafutása korábbi szakaszában.”

Hirdetés

Coulthard szerint Nico Hülkenberg vagy Valtteri Bottas kiváló választás lenne a Ferrari számára.

„A kérdés az, hogy Kimi pénzbeli értéke többet jelent-e a Ferrarinak annál, minthogy azt mondja, Hülkenberg vagy Bottas. Az egyik ezen két feltörekvő csillag közül.”

„Én a Ferrari helyében komolyan elgondolkodnék azon, ki vehetné át Kimi helyét. Egy dolog, hogy marketing szempontból mennyit hoz a konyhára, de elvégre a legjobb marketing egy győztes.”

„Bottasnak szerződése van a Williamsnél, de persze mindennek megvan az ára, a Ferrari pedig megengedheti magának, hogy fizessen.”

„És szerintem Hülkenberg is megérdemel egy esélyt egy topautóban. Mindent megnyert már pályafutása során, és igen, nem egyedül nyert Le Mans-ban, de ismét emlékeztetőt kaptunk arról, hogy győztes típus.”

„Hiszem, hogy megérdemel egy esélyt.”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!