Coulthard szerint biztonságos a Red Bull autója - F1VILÁG.HU

Coulthard szerint biztonságos a Red Bull autója

HIRDETÉS

David Coulthard megerősítette, teljes mértékben bízik a Red Bull Racing idei versenygépének designjában, jóllehet eddig két látványos bukáson van már túl az idei esztendőben.

David Coulthard megerősítette, teljes mértékben bízik a Red Bull Racing idei versenygépének designjában, jóllehet eddig két látványos bukáson van már túl az idei esztendőben.

A skót versenyző autójának első felfüggesztése már két alkalommal kettétörött az idei évben.

Először a szezonnyitón Melbourne-ben, miután összeütközött Massával, legutóbb pedig a múlt hétvégi Maláj Nagydíjon, miután a péntek délelőtti edzésen rádobta autóját az egyik kerékvetőre.

A két incidens miatt a Nemzetközi Automobil Szövetség azonnali vizsgálatot kezdeményezett, hogy bizonyosságot szerezzen arról, elég erős-e az RB4-es modell felfüggesztése.

A Red Bull vezetői egy többoldalas technikai leírást juttattak el a szövetséghez, melynek segítségével sikerült meggyőzniük az illetékeseket, hogy minden rendben van az idei autó designjával, így gond nélkül folytathatták a munkát Sepangban.

A történtek ellenére Coulthard elmondta, teljes mértékben bízik a Red Bull idei autójában, és bevallotta, egyáltalán nem lepődött meg azon, hogy eltörött az első felfüggesztés, miután keményen ráhajtott a kerékvetőre.

“A felfüggesztés kétszer akkora terhelést kapott, mint a leggyorsabb kanyarban” – magyarázta a skót versenyző. “Bár valóban látványos volt az eset, és többen feltehetik a kérdést, miért szakadt szét a felfüggesztés, csak a versenyzők tudhatják azt, milyen hatalmas erőhatások lépnek fel olyankor, amikor nekimész valaminek.”

“Amíg a tervezési paramétereken belül vagy, minden rendben megy, azonban ha ezt átléped, akkor katasztofális meghibásodások jelentkeznek.”

Bár a versenyzők általában veszítenek magabiztosságukból egy ilyen eset után, Coulthard elmondta, semmi kétsége afelől, hogy biztonságos a versenyautója.

“Nincsenek magabiztossági problémáim. Úgy gondolom, hogy mi versenyzők, elég magabiztosak, versenyképesek, és bolondok vagyunk ahhoz, hogy azt gondoljuk, ilyen és ehhez hasonló esetek soha nem történnek meg velünk” – tette hozzá a Red Bull pilótája, aki szerint a mai versenygépek már nagyon biztonságosak.

Hirdetés

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!