Coulthard Vettelért lobbizik a Red Bullnál - F1VILÁG.HU

Coulthard Vettelért lobbizik a Red Bullnál

HIRDETÉS

David Coulthard úgy gondolja, hogy a Toro Rosso német versenyzője, Sebastian Vettel lenne a legalkalmasabb arra, hogy visszavonulása után átvegye tőle a volánt a Red Bull Racing istállónál.

David Coulthard úgy gondolja, hogy a Toro Rosso német versenyzője, Sebastian Vettel lenne a legalkalmasabb arra, hogy visszavonulása után átvegye tőle a volánt a Red Bull Racing istállónál.

Coulthard múlt csütörtökön, a Brit Nagydíj első sajtókonferenciáján jelentette be hivatalosan, hogy az év végén szögre akasztja sisakját és befejezi versenyzői pályafutását a Forma-1-ben.

Vettel jelenleg a Red Bull fiókcsapatának versenyzője, ám sokan már most biztosak benne, hogy ő veszi majd át Coulthard megüresedett helyét, hogy az időközben szerződését újabb egy évvel meghosszabbító Mark Webber csapattársa legyen.

“Úgy gondolom, hogy Sebastian Vettelnek minden megvan ahhoz, hogy győztes legyen a Forma-1-ben” – mondta Coulthard a Forma-1 hivatalos weboldalán. “Érettsége és hozzáállása is azt mutatja, hogy ő lenne a legjobb személy erre a feladatra. Biztos vagyok benne, hogy kiváló munkát tudna végezni a Red Bull Racing színeiben.”

Maga az érintett is megszólalt, aki úgy érzi, készen áll a feladatra, feltéve ha azt a Red Bull is úgy akarja. Bár még csak 21 esztendős, Vettel úgy gondolja, hogy képes lenne jól teljesíteni az anyacég színeiben, ha arra lehetőséget kapna.

“Ha nem hinnék magamban, és nem gondolnám azt, hogy képes vagyok egy versenyképes autót gyorsan vezetni, akkor nem lennék itt” – mondta a német pilóta. “Természetesen hiszek magamban, és azt gondolom, hogy bármire képes vagyok, amit kérnek tőlem.”

“Még nincs elég tapasztalatom, ami miatt egy kicsit hátrányban vagyok a nagyokkal szemben. Tudom, hogy még fiatal vagyok, és még sokat kell tanulnom. Azonban ha nem hinnék magamban, akkor jobban tenném, ha hazasétálnék, és valami máshoz kezdenék. Azonban azért vagyok itt, hogy küzdjek, és továbbra is az a célom, hogy egy versenyképes autóban versenyezzek a jövőben.”

Arra a kérdésre, hogy örülne-e annak a lehetőségnek, ha a Red Bullnál versenyezhetne a jövő évben, Vettel a következőket mondta: “Miért ne? Természetesen nagyon örülnék egy ilyen lehetőségnek.”

Mindezek ellenére az osztrák tulajdonban lévő csapat vezetője, Christian Horner elmondta, nem sürgeti a döntést, és a Red Bull vezetése csak később dönt a jövő évi felállásról.

“Nincsenek határidők” – magyarázta Horner, mikor arról kérdezték, mikor hoznak döntést versenyzőikről. “Rengeteg híresztelés kering arról, hogy Vettel lesz Coulthard utóda a csapatnál. Ő a Red Bull család tagja, de egyelőre még semmi nem biztos. A lehető legjobb felállással szeretnénk megkezdeni a jövő évet, így nem sürgetjük a döntést.”

Hirdetés

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!