Csak Bahreinre tudja megoldani a gondokat Renault - F1VILÁG.HU

Csak Bahreinre tudja megoldani a gondokat Renault

HIRDETÉS

Csak a soron következő, bahreini tesztre tudja maximálisan megoldani jelenlegi problémáit a Renault.


Csak a soron következő, bahreini tesztre tudja maximálisan megoldani jelenlegi problémáit a Renault.

A francia motorgyártó nehéz helyzetbe került ezen a héten, Jerezben, csapatai ugyanis komolyan küszködnek a megbízhatósággal. A regnáló világbajnok Red Bull Racing az elmúlt három nap során mindössze 14 kört tett meg.

Bár a Renault franciaországi gyárában a múlt éjszaka is folyamatos munka folyt annak érdekében, hogy gyors megoldást találjanak a zárónapra, Rob White, a vállalat vezérigazgató-helyettese elárulta, csak Bahreinre tudják teljes mértékben orvosolni a problémákat.

„Meggyőződésünk, hogy meg tudunk birkózni ezekkel a problémákkal” – mondta a szakember az AUTOSPORT-nak.

„Jelentős előrelépéseket értünk el, és az eddig elvégzett munkának, valamint az éjszaka során a további próbapados tesztelésnek köszönhetően pénteken képesek leszünk körözni.”

A Renault több problémával is szembesült a héten: szerdán az energiatároló rendszerrel akadtak gondok, ezt egy hardveres módosítással sikerült orvosolni aznap este. Voltak azonban problémák a szoftverrel, illetve a motorvezérléssel is, mely hatással volt a turbó működésére.

Egy átmeneti megoldásnak köszönhetően a franciák partnercsapatai most csökkentett teljesítménnyel képesek arra, hogy körözzenek a pályán.

A Toro Rossónál és a Caterhamnél ez a probléma ugyan nem ütötte fel a fejét, ám a Red Bull ezen felül komolyan küszködött az alkatrészek túlmelegedésével is. A hírek szerint mindezzel az autó tervezése okolható, a bahreini tesztre tehát a Red Bullnak és a Renault-nak is módosításokat kell végrehajtania.

Rob White elárulta, biztos benne, hogy a második előszezoni tesztre sikerült megoldást találniuk.

Hirdetés

„A cél az, hogy a legjobban kihasználjuk a rendelkezésünkre álló időt, és készen álljunk. Voltak célkitűzéseink az első tesztre, melyeket nem sikerült teljes mértékben teljesítenünk, ezért Bahreinre nagyobb lépést kell megtennünk.”

„De eltökéltek vagyunk, és a csapatokkal közösen dolgozunk majd azon, hogy megoldjuk a problémákat.”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!