Csak egy évre szól Räikkönen új szerződése - F1VILÁG.HU

Csak egy évre szól Räikkönen új szerződése

HIRDETÉS

Csupán egy évvel hosszabbította meg szerződését a Lotus Forma-1-es csapatával a 2007-es év világbajnoka, Kimi Räikkönen, aki elmondása szerint nem akarta hosszú távra elkötelezni magát.



Csupán egy évvel hosszabbította meg szerződését a Lotus Forma-1-es csapatával a 2007-es év világbajnoka, Kimi Räikkönen, elmondása szerint ugyanis így könnyebb dolga lesz majd, ha esetleg úgy dönt, a jövő évet követően valami mással szeretne foglalkozni.

Räikkönen kétévnyi kihagyás után idén tért vissza a Forma-1-be, és partnerkapcsolata a Lotusszal igencsak sikeresnek bizonyult, hiszen a bajnokság eddig eltelt 17 futamán hatszor állhatott fel a dobogóra.

Evidens volt tehát, hogy a felek szerződést hosszabbítanak a következő évadra, Räikkönen azonban elárulta, a megállapodás csak 2013 végéig szól – nem híve ugyanis a hosszabb távú elkötelezettségnek.

„Teljes mértékben elégedett vagyok azzal, hogy csak egy évre hosszabbítunk, és meglátjuk, mi lesz” – mondta a finn.

„Ennek köszönhetően könnyebb dolgom van, és nem látom okát, miért is kellene hosszú távú szerződést kötnöm. Ha ugyanis el akarok menni, és valami mást akarok majd csinálni, akkor kevesebb szóváltással és problémával meg tudjuk oldani.”

Räikkönen hozzátette, ezzel együtt remekül érzi magát a Lotusnál, sőt, hisz abban, hogy még idén meglehet a hőn áhított első futamgyőzelem.

„Remélhetőleg hétvégén minden jól alakul majd, és nem követünk el hibát az időmérőn, mint legutóbb. Nem látok okot arra, miért ne nyerhetnénk futamot. Ehhez viszont szükség volna egy kis szerencsére is. Majd kiderül.”

A finn hátránya jelenleg 67 pont a listavezető Sebastian Vettellel szemben, és bár nem kerget illúziókat, Räikkönen a végsőkig küzdeni fog.

Hirdetés

„Esélyünk még van, úgyhogy tovább nyomom, de nem tartom valószínűnek, hogy ellenfeleink kiesnek a versenyeken. Ezzel együtt minden tőlünk telhetőt megteszünk, és megpróbálunk jó sok pontot gyűjteni.”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!