Csak februárban próbálhatja ki új motorjait a Williams - F1VILÁG.HU

Csak februárban próbálhatja ki új motorjait a Williams

HIRDETÉS

A Renault ügyvezető igazgatója, Jean-Francois Caubet a minap egy interjúban elárulta, nagyon valószínű, hogy a Williams leghamarabb csak februárban tesztelheti majd a francia gyártó erőforrásait.


A Renault ügyvezető igazgatója, Jean-Francois Caubet a minap egy interjúban elárulta, nagyon valószínű, hogy a Williams leghamarabb csak februárban tesztelheti majd a francia gyártó erőforrásait.

A Williams hétfőn jelentette be, hogy a 2012-es idénytől kezdődően már nem a Cosworth, hanem a Renault motorjait használják majd a forma-1-es világbajnoki sorozatban, így a francia gyártó összesen négy csapatot lát majd el aggregátjaival.

Caubet azonban úgy nyilatkozott, a Williams feltehetően csak a februári első teszten próbálhatja majd ki a Renault erőforrását.

„Nem” – válaszolta a szakember arra a kérdésre, hogy a Williams még az idei évben kipróbálhatja-e új V8-asát.

„Mindig ugyanaz lesz a filozófiánk. Talán nem az idei év végén, de minden bizonnyal a jövő év elején próbálhatják ki először.”

Caubet hozzátette, a Renault számára nagyon fontos a Williamsszel kötött megállapodás, nem csak a múltbéli sikerek fényében, hanem azért is, mert a gyártó mindenképp szeretett volna négy csapat motorszállítója lenni a Forma-1-ben.

„Ez fontos volt, mert a Renault célja az volt, hogy négy csapatnak szállítson, és mindemellett fantasztikus a közös történelmünk a Williamsszel. Szóval az, hogy szövetségre léptünk velük, mondhatni természetes dolog volt.”

A szakember ezzel együtt elmondta, nem szerepel a terveik között, hogy bármely csapatnál részesedést vásároljanak.

„Nem. Azt hiszem, a stratégiánk elég világos. Szeretnék kiépíteni egy technikai partnerséget a legjobb csapatokkal, és ami azt illeti, a Red Bull Racing egyike a legjobb csapatoknak. Emellett szeretnénk fejleszteni a szponzorációt is, hogy ne csak a technikai kommunikáció álljon fent, de ez nem azt jelenti, hogy a Renault részvényeket kíván vásárolni.”

Hirdetés

Caubet elárulta, nagyon közel álltak ahhoz, hogy szerződést hosszabbítsanak a Red Bull alakulatával még a 2014-ben életbe lépő új motorformula megerősítése előtt, ám most újrakezdték a tárgyalásokat.

„Nagyon közel álltunk ahhoz, hogy még a V6-osok bejelentése előtt leszerződjünk, most azonban újból megkezdjük a tárgyalásokat. Hosszútávú céljaink vannak: ugyan még korai aláírni a 2014-es szerződéseket, azok azonban öt évre fognak szólni, tehát nagyon örülünk annak, hogy az F1-ben lehetünk és hogy a királykategória mostanra stabillá vált.”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Csak februárban próbálhatja ki új motorjait a Williams
Alonso a vétkes, megbüntették a versenybírók
Hamilton: Norrisnak be kellett volna sorakoznia mögém
Sainz Alonsót kritizálja, Leclerc-től elnézést kér
Leclerc szerint Sainz átlépte a határt a sprintfutamon
Norris csalódott a hiba miatt, ráadásul a McLaren tempója sem volt jó

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!