„Csapás az F1-nek, hogy Räikkönen nem a Ferrarinál folytatja”

Fotó: Singapore GP
Fotó: Singapore GP
A Mercedes motorsport-igazgatója, Toto Wolff azt mondja, Kimi Räikkönen Ferraritól való távozása mindenki számára csapást jelent a Forma-1-ben.

A Mercedes motorsport-igazgatója, Toto Wolff azt mondja, Kimi Räikkönen Ferraritól való távozása mindenki számára csapást jelent a Forma-1-ben.

Räikkönen a következő két évben a Sauber színeiben folytatja pályafutását, helyét a Ferrarinál Charles Leclerc veszi át.

A finn 2018-ban jobb teljesítményt nyújtott, mint a korábbi években – rajtelsőséget szerzett Olaszországban, illetve győzött Amerikában –, és továbbra is az F1-es mezőny egyik legnépszerűbb figurája.

Wolff éppen ezért úgy gondolja, a Forma-1 megszenvedi majd azt, hogy Räikkönen nem ül majd győzelemre esélyes autóban.

„Azt gondolom, a Forma-1 szempontjából sok mindenen változtat az, hogy Kimi nem egy Ferrariban ül majd, nem egy olyan autóban, mely képes a győzelemre” – mondta a Mercedes főnöke az Autosportnak.

Nyerd meg a Räikkönen életéről szóló könyvet!
Ősszel jelent meg „Az ismeretlen Kimi Räikkönen” című könyv, amely már magyarul is elérhető – és most az F1Világgal akár meg is nyerheted!

A Räikkönenről szóló könyv azért is számít szenzációnak, mert a finn kevés bepillantást enged az életébe – habár ez instagramos jelenléte óta kicsit megváltozott. Ennek ellenére a médiának nem mesél családjáról, titkairól, a könyvből viszont nagyon sok eddig ismeretlen sztorit ismerhetünk meg róla. Remek lehetőség a rajongók számára, hiszen a Helikon Kiadó jóvoltából most akár Te is megnyerheted Kari Hotakainen könyvét – a feladat csupán annyi, hogy írd le a Kimihez kapcsolódó kedvenc sztoridat, eseményt, nyilatkozatot, rádióüzenetet, versenyt, előzést. Bármi lehet, ami szerinted vicces, emlékezetes.

A hozzászólásokat Facebookon, a nyereményjátékos poszt alatt várjuk, amelyet ide kattintva érsz el. Az ismeretlen Kimi Räikkönen című könyvről további részleteket itt találsz.

„Ő egy félelmetes karakter. Egyike azon keveseknek, akik megmaradtak önmaguknak, miközben manapság a közösségi média és az ego felett elveszítjük a kontrollt.”

„Megvannak az értékei, ő pedig hű marad ezekhez, és abszolút hiteles. És ezt imádják a rajongók. Szóval az, hogy Kimi nem egy Ferrariban ül majd, mindannyiunk számára csapás.”

„De legalább nem tűnik el teljesen. A Saubernél folytatja. De sajnálatos, hogy miközben Fernando [Alonso] távozik, Kimi a Ferraritól a Sauberhez kerül, szóval két hihetetlen személyiséget veszítünk el bizonyos szempontból. Kimi és a Ferrari kombinációja igazán vonzó volt.”

Bár a Sauberrel Räikkönen kétségkívül nem lesz olyan versenyképes, mint a Ferrarival, Wolff szerint a finn helyesen döntött, hogy marad az F1-ben.

„Kimi azt mondja, élvezni akarja a dolgokat a Sauberrel, viszont a Sauber bizonyította, hogy képes a legjobb lenni a topcsapatok mögött. Ráadásul 40 percre van a csapat az otthonától, szóval több időt tud otthon tölteni.”

„Azt gondolom, Fred [Vasseur – csapatfőnök] irányítása alatt egy igazi versenyzőkből álló csoportosulás jött össze, a kapcsolatuk erős a Ferrarival, szóval miért ne folytathatná azt, amit egyébként szeret csinálni?”

„El kellene hagyni az F1-et csak azért, mert már nem ül győztes autóban? Mindannyian azért vagyunk itt, hogy elégedettek legyünk és jól érezzük magunkat. Ha pedig a vezetés olyasvalami, amit őszintén élvez, akkor joga van ahhoz, hogy hódoljon a szenvedélyének.”

Ezeket olvastad már?

 

 

Kapcsolódó cikkek

Friss hírek

 

 

 

 

 

 

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!