Csapatsorrend a Ferrarinál: „Nem azt kérjük Leclerc-től, hogy vegye el a gázt!”

Fotó: Scuderia Ferrari
Fotó: Scuderia Ferrari
A Ferrari Forma-1-es csapatát irányító Mattia Binotto a minap egy interjúban ismét világossá tette: ha a helyzet úgy hozza, négyszeres világbajnokuknak, Sebastian Vettelnek kedveznek majd Charles Leclerc-rel szemben.

Leclerc nemrég érkezett a Ferrarihoz, a korábbi bajnok Kimi Räikkönen helyét vette át a csapatnál, a monacói pedig abban bízik, már 2019-ben a futamgyőzelmekért harcolhat.

A Ferrari nemrég kinevezett csapatfőnöke, Mattia Binotto azonban néhány hete világossá tette, kezdetben Vettel elsőbbséget élvez majd a csapatnál.

A szakember a Speed Week című lapnak adott interjújában ma kifejtette, nem azt kérik Leclerc-től, hogy álljon be világbajnok csapattársa mögé, de ha a Ferrari érdeke megkívánja, Vettelt részesítik előnyben.

„A szerepeket világosan meg kell határozni, kezdve a versenyzőkkel. Ez a döntés nem Leclerc ellen, vagy Vettelért született, hanem a Ferrari javára” – nyilatkozta Binotto.

„Véleményem szerint a dolgok kezdettől fogva egyértelműek, és ez kevesebb lehetőséget ad a félreértésekre és hibákra. A két versenyző szabadon versenyezhet egymással. Nem azt kérjük Charles-tól, hogy vegye el a gázt. És azt sem kérjük Sebtől, hogy legyen szíves növelni a tempót. Csak annyit mondunk, hogyha a helyzet komollyá válik, a tapasztaltabb versenyzőre támaszkodunk majd a szituációtól függően. Neki világbajnoki címet kell nyernie velünk.”

 

Kapcsolódó cikkek

Vettel: 2020 végéig biztosan maradok

Sebastian Vettel, a Ferrari F1-es pilótája úgy érzi, még ereje teljében van, ami a versenyzést illeti, így egyelőre nem gondol a visszavonulásra.

A Red Bull nem „gyanakszik” a Ferrari üzemanyagjára

A Red Bull csapatfőnöke, Christian Horner azt mondja, nem igaz az, hogy „gyanakodva” tekint a Ferrari által használt üzemanyagra, ugyanakkor el kell ismerni, ez egy rendkívül fontos terület a fejlesztések szempontjából.

Ferrari: Nehéz döntés volt hátraküldeni Leclercet

A Ferrari Forma-1-es csapatát irányító Mattia Binotto elismerte, „nehéz” volt arra utasítani Charles Leclercet, hogy engedje el maga mellett csapattársát, Sebastian Vettelt a múlt hétvégi Kínai Nagydíjon.

Vettel: A következő hetek kulcsfontosságúak lesznek

A Ferrari idei eredményei egyelőre elmaradnak attól, amit a maranellóiak vártak volna az idei F1-es szezonban: Sebastian Vettel szerint még sok munka vár rájuk ahhoz, hogy kihozzák az autóból a benne rejlő lehetőségeket.

Friss hírek