Verstappen vs. Ocon

Csődeljárás indult a Force India F1-es csapata ellen

Fotó: Force India

Csődeljárás alá került a Force India Forma-1-es csapata péntek este azok után, hogy részt vett a londoni Legfelsőbb Bíróság meghallgatásán.

A silverstone-i istálló ellen indított folyamat egyelőre lehetővé teszi a további működést mindaddig, amíg nem találnak új tulajdonost.

Az istálló csapatfőnök-helyettese, Bob Fernley megerősítette az értesüléseket – ő nem is utazott el a csapattal a Magyar Nagydíj helyszínére, hanem inkább Londonban maradt.

A Force India helyzete a szezon első felében vált egyre nehezebbé, Sergio Perez csütörtökön, a Hungaroringen „kritikusnak” nevezte a kialakult szituációt.

Az istálló számos hitelezőjének tartozik, többek között a Mercedesnek is, mely motorokkal és váltókkal látja el a csapatot.

Az elmúlt hónapokban több potenciális befektető is felvette a kapcsolatot a Force Indiával – köztük van Lance Stroll édesapja, Lawrence Stroll is.

 

Kapcsolódó cikkek

Bemutatták: Ilyen lesz a Racing Point F1-es autója

Torontóban, egy ünnepélyes prezentáció keretében mutatta be 2019-es Forma-1-es versenyautójának kinézetét a Racing Point F1 csapata. Az elmúlt években Force India néven ismertté vált istálló az előttünk álló szezonban a Sergio Perez – Lance Stroll kettőssel vág neki a világbajnoki küzdelmeknek.

Nem lesz Lola a Force Indiából

Szerette volna használni a Lola nevet a Forma-1-ben a Force India, ám végül Racing Point néven folytatja szereplését a csapat 2019-ben.

Friss hírek