Verstappen vs. Ocon

Da Costa jövőre bemutatkozna az F1-ben

Már 2014-ben bemutatkozna a Forma-1-ben a Red Bull ifjú felfedezettje, Antonio Felix de Costa.


Már 2014-ben bemutatkozna a Forma-1-ben a Red Bull ifjú felfedezettje, Antonio Felix de Costa.

A 21 esztendős tehetség jelenleg a World Series by Renault sorozat 3,5 literes kategóriájában bizonyít, és miután Mark Webber szerződése az idei szezont követően lejár, elképzelhető, hogy lesz némi mozgolódás a Red Bull háza táján a Forma-1-ben is.

Ha Webber távozik a címvédő gárdától, az azt eredményezheti, hogy Sebastian Vettel jövő évi csapattársa a Toro Rosso versenyzői, Daniel Ricciardo és Jean-Eric Vergne közül kerül ki, a faenzai kiscsapatnál tehát 2014-re megüresedhet egy hely – erre pályázna da Costa.

A portugál fiú Sebastien Buemi távolléte miatt Kínában az RBR és az STR tartalékversenyzője volt, és vélhetően Szingapúrban is ez lesz a helyzet, amikor a svájci versenyző épp az Egyesült Államokban fog szerepelni.

„Nagyon elégedett vagyok ezzel a stratégiával” – mondta da Costa az APA hírügynökségnek, majd hozzátette, célja, hogy jövőre már a Forma-1-ben versenyezzen.

„Ez az év kulcsfontosságú – nagyon közel vagyunk már a Forma-1-hez, a célom pedig nyilván az, hogy jövőre ott legyek már. Ehhez szeretném megnyerni a WSR-t. Az időzítés tökéletes, és úgy érzem, jól felkészültem.”

Da Costa jelenleg a WSR-ben a negyedik helyet foglalja el a ponttáblázaton, a nyomás pedig kétségkívül nagy.

„Egy gyenge idén után véget ér az együttműködés” – figyelmeztetett Helmut Marko, a Red Bull tanácsadója.

A portugál tehetség mindazonáltal úgy érzi, jól együtt tud élni a nyomással.

„Már kezdettől fogva meg kell birkóznom a nyomással. Ez csak gyorsabbá tesz engem.”

 

Kapcsolódó cikkek

Friss hírek