Da Costa továbbra is az F1-et siratja - F1VILÁG.HU

Da Costa továbbra is az F1-et siratja

HIRDETÉS

A jelenleg a német túraautó-bajnokságban (DTM) és a Formula E sorozatban versenyző Antonio Félix da Costa azt mondja, még mindig nehezére esik elfogadni, hogy nem kapott lehetőséget a Forma-1-ben.


A jelenleg a német túraautó-bajnokságban (DTM) és a Formula E sorozatban versenyző Antonio Félix da Costa azt mondja, még mindig nehezére esik elfogadni, hogy nem kapott lehetőséget a Forma-1-ben.

Az ifjú portugál a Red Bull versenyzői akadémiájának felfedezettje, és 2014-ben jó eséllyel pályázott arra, hogy a Toro Rosso színeiben bemutatkozzon a száguldó cirkuszban, az energiaital-gyárosok azonban inkább Daniil Kvyatnak adtak lehetőséget.

„A Forma-1 továbbra is az autósportok királya” – mondta da Costa a Motorsport.com című internetes lapnak.

„Nagyon próbálom elvonni a figyelmem arról, hogy nem vagyok ott. Viszont Portugáliában kommentátorként dolgozom a versenyhétvégéken, és elég nehéz, miközben figyelem ezeket a srácokat. A legtöbbjük nagyon tehetséges, de sokakkal versenyeztem együtt, és le is győztem őket. És azt látom, hogy valójában elég jól helytállnak az F1-ben.”

„Tudom, hogy én is képes lettem volna a jó szereplésre. Persze van különbség aközött, hogy valaki jó munkát végez, vagy világbajnok lesz. De próbálok nem gondolni erre. Ha lehet így fogalmazni, vannak jobb napok, amikor nem gondolok rá.”

„Egy autóversenyző pályafutása persze nem ér véget, ha nem kerül be az F1-be. Nagyon szerencsés vagyok, hogy egy olyan gyártóval dolgozhatok, mint a BMW, mely Portugáliában, Németországban, Malajziában és Thaiföldön is nagyon ismert, komoly presztízzsel bír, szóval nem panaszkodhatok.”

Da Costa szót ejtett Daniil Kvyatról is, akit a Red Bull Racingtől idén visszaküldtek a Toro Rossóhoz gyenge teljesítménye miatt.

„Dany egy rendkívül tehetséges srác, ha azonban ezeket a fiatal srácokat bedobják az F1-be úgy, hogy még nem állnak készen… Nemcsak Dany-ről beszélek, hanem ott van például Carlos [Sainz] is, vagy éppen Max [Verstappen]. Ha minden összeáll, akkor jól mennek a dolgok, könnyű a helyzet, könnyű megbirkózni a nyomással.”

„De ha problémák adódnak, nagyon nehézzé válik a dolgok, és látszik, hogy a fiatalok ilyenkor jobban küszködnek, mint a rutinosabbak. Ez teljesen normális, de Dany remek munkát végzett már az F1-ben, és főleg bemutatkozó idénye volt lenyűgöző Jean-Eric Vergne ellenében.”

Hirdetés

„Úgy hiszem, megérdemel egy tisztességes esélyt. Nem gondolom azt, hogy megfelelően bántak vele, de ez van, meg kell birkóznia ezzel. Most kiderül, hogy elég erős-e. Remélem, hogy igen. Jól ismerem őt, beszélek vele most is, és korábban is.”

Arra a kérdésre, hogy neheztel-e az oroszra, amiért anno ő kapott bizalmat a Toro Rossótól, da Costa így felelt: „Egyáltalán nem. Nem az ő hibája. Ha nekem esélyem lenne arra, hogy elorozzak egy F1-es ülést valaki elől, megtenném. Nekem azok a barátaim, akiket gyerekkorom óta ismerek. Akikkel versenyeztem, ők is remek srácok, és szeretek velük lógni, de az embernek magával kell törődnie. És ő pontosan ezt tette, amiért nem hibáztathatom.”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!