D’Ambrosio lett a Lotus tartalékosa

A Lotus Forma-1-es alakulata kedden késő délután hivatalosan megerősítette, hogy a 2012-es évadban Jerome D’Ambrosio lesz az istálló teszt –és tartalékversenyzője.


A Lotus Forma-1-es alakulata kedden késő délután hivatalosan megerősítette, hogy a 2012-es évadban Jerome D’Ambrosio lesz az istálló teszt –és tartalékversenyzője.

A belga tehetség tavaly mutatkozott be a királykategóriában a Virgin színeiben, csapata azonban nem hosszabbította meg szerződését, helyére pedig a francia Charles Picet szerződtette.

D’Ambrosio idén sem marad munka nélkül, hiszen Kimi Räikkönen és Romain Grosjean munkáját segíti majd a Lotusnál: a tervek szerint valamennyi versenyhelyszínre együtt utazik majd a csapattal, hogy szükség esetén beugorhasson valamely pilóta helyére.

A 26 éves versenyzőre emellett a szimulátorban is komoly feladatok várnak, mint ahogy a csapat egyenesvonalú tesztjeit is ő bonyolítja majd le.

„Ez egy izgalmas lépés karrierem szempontjából” – fogalmazott a belga. „Egy teljes szezont végigversenyeztem a Forma-1-ben egy kiscsapatnál, ahol sokat tanultam az autósportok csúcsosztályáról.”

„Most lehetőségem lesz arra, hogy az ez egyik, nagy potenciállal rendelkező topcsapatnál alakítsam jövőmet. Úgy gondolom, tapasztalatommal hozzájárulhatok majd a munkához. Nyilvánvalóan szeretnék versenyezni, de egy élcsapatnál.”

„Ez egy olyan lehetőség, amit nem hagyhatok ki. Vágyam, hogy a jövőben újra versenyezzek, ez pedig arra motivál, hogy a lehető legjobb munkát végezzem ebben az új pozícióban.”

A csapatot irányító Eric Boullier elárulta, úgy érzi, D’Ambrosio érkezésével tovább erősödhet a Lotus 2012-ben.

„2010-ben tartalékosként meggyőzött minket, és az év végén erős teljesítményt nyújtott a fiatalok tesztjén” – magyarázta a szakember. „Bemutatkozó évében is jól szerepelt a Forma-1-ben, szóval alig várom már, hogy együtt dolgozzunk vele. Azt hiszem, tökéletesen illik jelenlegi versenyzőpárosunk mellé.”

Maradj még, olvasd el ezeket is!

Kapcsolódó cikkek

Friss hírek

 

 

 

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!