Hírek

Daniil Kvyat veszi át Ricciardo helyét a Toro Rossónál

Daniil Kvyat lesz Jean-Eric Vergne csapattársa a Toro Rosso alakulatánál 2014-ben – jelentette be a faenzai kiscsapat hétfőn este. Az orosz tehetség idén a GP3-ban és a Forma-3-ban vitézkedett.Daniil Kvyat lesz Jean-Eric Vergne csapattársa a Toro Rosso alakulatánál 2014-ben – jelentette be a faenzai kiscsapat hétfőn este.

Daniel Ricciardo az idei szezont követően távozik a csapattól – az ausztrál Sebastian Vettel istállótársa lesz jövőre a Red Bull Racingnél, helyére pedig többen is pályáztak.

Bár sokáig úgy tűnt, Antonio Félix da Costa lesz a befutó, a Toro Rosso hétfőn hivatalosan is megerősítette, hogy 2014-ben Daniil Kvyat foglalhat helyet egyik autójában.

A 19 esztendős tehetség idén a GP3-as sorozatban vitézkedett, illetve részt vett a Forma-3-as Európa-bajnokság küzdelmeiben is. Előbbi szériában a szezonzáró abu-dzabi hétvégét megelőzően a második helyet foglalja el, utóbbiban pedig futamot is nyert vendégpilótaként.

Az orosz Kvyat a júliusi fiatalok tesztjén már vezethette a Toro Rosso F1-es autóját, ahol meggyőzte az olasz kiscsapat vezérkarát.

Szólj hozzá!