Verstappen vs. Ocon

Danny Sullivan bíráskodik Monzában

A korábbi Forma-1-es versenyző, Danny Sullivan segíti a versenybírók munkáját a hétvégi Olasz Nagydíjon – jelentette be a Nemzetközi Automobil Szövetség (FIA) szerdán.


A korábbi Forma-1-es versenyző, Danny Sullivan segíti a versenybírók munkáját a hétvégi Olasz Nagydíjon – jelentette be a Nemzetközi Automobil Szövetség (FIA) szerdán.

Sullivan az 1983-as Brazil Nagydíjon mutatkozott be a száguldó cirkuszban a Tyrrell színeiben – mindössze egy szezont húzott le a Forma-1-ben, legjobb eredményét Monacóban érte el, amikor is ötödikként zárt.

1984-ben visszatért az Egyesült Államokba, ahol eredményes Indy Car-karriert futott be. Az autósport-rajongók számára főképp 1985-ös Indianapolis 500 győzelme lehet emlékezetes, amikor is megelőzte az élen álló Mario Andrettit, majd autójával 360 fokban megpördült, majd ismét maga mögé utasította az amerikait.

Az FIA szerdai közleményében bejelentette azt is, hogy akárcsak az eddigi versenyeken, Monzában is két DRS-zóna áll majd a versenyzők rendelkezésére.

Az első előzési szakasz mérési pontja közvetlenül a 7-es kanyar előtt lesz majd, míg a hátsó szárnyakat a kanyar után nyithatják majd a versenyzők. A második DRS-zóna a célegyenesben lesz, az autók közti távolságot pedig a 11-es kanyar előtt mérik majd.

A hétvége programja pénteken 10 órakor kezdődik az első szabadedzéssel. A kvalifikációt szombat, míg a versenyt vasárnap délután 2 órakor tartják.

 

Kapcsolódó cikkek

Öt F1-es versenyhelyszín szerződése jár le

Öt jelenlegi Forma-1-es versenyhelyszínnek nincs még érvényes szerződése a 2020-as világbajnoki évadra – Mexikó különösen nagy bajban van egy nemrégiben lejárt határidő miatt.

Továbbra is veszélyben az F1-es Olasz Nagydíj

A Forma-1-es Olasz Nagydíj szervezői felkészültek arra az eshetőségre, ha Monza nem tudja meghosszabbítani szerződését a száguldó cirkusz tulajdonosával, a Liberty Mediával.

Még gyorsabbá tennék a monzai F1-es pályát

Sajtóértesülések szerint radikálisan átalakítaná az olasz autósport-szövetség a Forma-1-es Olasz Nagydíjnak otthont adó monzai versenypályát! A cél, hogy még gyorsabbá tegyék az aszfaltcsíkot. A legendás

Friss hírek