Davidson nem mondott le a visszatérésről

Anthony Davidson megerősítette, továbbra is a Forma-1-ben képzeli el a jövőjét, miután a Super Aguri kiszállásával versenyzői ülés nélkül maradt a Spanyol Nagydíjat követően.

Anthony Davidson megerősítette, továbbra is a Forma-1-ben képzeli el a jövőjét, miután a Super Aguri kiszállásával versenyzői ülés nélkül maradt a Spanyol Nagydíjat követően.

A brit pilóta csütörtökön visszatért a versenypályára, ugyanis a Honda Racing tesztlehetőséget biztosított számára a spanyolországi Barcelonában, ahol a Le Mans-ban versenyző Alex Wurz-ot helyettesítette.

“Természetesen nagyon boldog vagyok, hogy ismét versenyezhetek” – mondta Davidson az Autosportnak. “Nem volt egyszerű számomra az elmúlt néhány hónap, így nagyon jó érzés, hogy ismét visszatérhettem a versenypályára.”

Bár tisztában van azzal, hogy nem lesz egyszerű versenyzői ülést találnia, a 29 éves pilóta bízik benne, hogy hamarosan rendbe jönnek a dolgok körülötte, és a Forma-1-ben maradhat.

“A lehető legrosszabb időben történt mindez, hiszen az év ezen szakaszában nagyon nehéz lehetőségek után kutatni, különösen a Forma-1-ben. Azonban csakis a jövőmre gondolok, ezt az időszakot pedig ki kell valahogy húznom. Természetesen a Forma-1-ben szeretnék maradni, ahogy azt már korábban is mondtam. Itt érzem otthon magam. Vezetési stílusomat ezekhez az autókhoz igazítottam. Ez a munkám.”

“Minden erőmmel azon leszek, hogy a sportban maradjak, szerintem helyem van a paddockban. Majd meglátjuk, mi lesz. Természetesen a versenyzés a célom. Még nem érzem befejezettnek ezt a fejezetet az életemben, és tudom, hogy egy jobb autóval sokkal többet tudnék elérni. Ez a teszt még jobban megerősítette bennem, hogy a Forma-1 inkább az autóról, és nem a versenyzőről szól.”

“Hatalmas a különbség az autók között. A Hondát sokkal egyszerűbb vezetni, mint az Agurit, nem kell görcsösen tartanod az íveket, egyenletesebben tudsz teljesíteni, ami az időeredményeidet is meglátszik” – tette hozzá a brit versenyző, aki egy percig sem bánja, hogy egykoron a japán alakulatot szolgálta, mert úgy érzi, rengeteget tanult a kiscsapatnál.

Maradj még, olvasd el ezeket is!

Kapcsolódó cikkek

Friss hírek

 

 

 

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!