De la Rosa nem lesz a HRT versenyzője

Egész biztosan nem lesz a Hispania Racing Team versenyzője Pedro de la Rosa – ezt maga a veterán spanyol árulta el az Autosport című brit szaklapnak nyilatkozva.


Egész biztosan nem lesz a Hispania Racing Team versenyzője Pedro de la Rosa – ezt maga a veterán spanyol árulta el az Autosport című brit szaklapnak nyilatkozva.

A tavalyi évet még a Sauber istállóval megkezdő de la Rosa jelenleg a Forma-1-be idén vissztatérő Pirelli tesztpilótájaként tevékenykedik, és mint olyan, az olasz gumigyártó vadonatúj abroncsairól kell pontos visszajelzéseket adnia.

Miután már gyakorlatilag csak a Hispania csapatánál van szabad versenyzői ülés 2011-re, a spanyol versenyző nevét is kapcsolatba hozták a kiscsapattal.

De la Rosa azonban elmondta, biztos, hogy nem szerződik a tavaly debütált alakulathoz.

„A HRT számomra nem jelent opciót. Fogalmam sincs, mit hoz a jövő. Megpróbálok találni egy versenyzői ülést a Forma-1-ben, mint mindig, soha nem adom fel” – mondta a Saubertől tavaly év közben menesztett versenyző az Autosportnak.

„A Pirelli további teszteket tervez a szezon során. Nem tudom, talán velük folytatom majd, vagy találok egy versenyzői ülést, vagy egy tartalékpilótai állást a Forma-1-ben. A következő néhány hét nagyon fontos lesz karrierem szempontjából.”

De la Rosa elmondta, véleménye szerint akár a nagyobb csapatok is igényt tarthatnak majd szolgálataira a jövőben, hiszen mindenki másnál jobban ismeri a Pirelli 2011-ben használatos abroncsait, ami nagy előnyt jelenthet.

„A tesztpilótai állás érdekes lehet, minden komoly csapatnak szüksége van egy teszterre. Persze nem sok a tesztlehetőség manapság, szóval olyan csapat után kell nézni, melyeknek van szimulátoruk, és komolyan veszik a tartalékpilótai szerepkört.”

„Ami pedig mellettem szól, hogy lehetőségem van tesztelni a Pirellivel, szóval friss vagyok és tudok dolgokat a gumikról is. Ennél is fontosabb, hogy tavaly versenyeztem is. Egy tartalékversenyzőnek fel kell készülnie arra, hogy adott esetben beugrik majd versenyezni.”

A spanyol pilóta azonban akkor sem keseredik el, ha nem talál helyet egyetlen F1-es csapatnál sem, hiszen abban az esetben a Pirellivel folytatja majd a munkát az idény közben.

„Alig várom, hogy a Pirellivel folytatódjanak a tesztek az év során, mivel az azt jelentené, hogy még több tesztnapot tölthetek a pályán. Bármi is történjék, jó vagy rossz, én örülök annak, ha a Pirellinél maradok.”

Maradj még, olvasd el ezeket is!

Kapcsolódó cikkek

Friss hírek

 

 

 

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!