De la Rosa nem mondott le a visszatérésről - F1VILÁG.HU

De la Rosa nem mondott le a visszatérésről

HIRDETÉS

Pedro de la Rosa bízik abban, hogy a Pirelli tesztpilótájaként könnyebben fog tudni munkát találni a következő idényre, mert továbbra is az a célja, hogy versenyzőként folytathassa pályafutását a Forma-1-ben.


Pedro de la Rosa bízik abban, hogy a Pirelli tesztpilótájaként könnyebben fog tudni munkát találni a következő idényre, mert továbbra is az a célja, hogy versenyzőként folytathassa pályafutását a Forma-1-ben.

A spanyol pilóta többéves kihagyás után, a Sauber istálló színeiben tért vissza a sportágba, ám csapata az utolsó öt versenyre leigazolta a helyére Nick Heidfeldet, ami azt is jelentette, hogy versenyzői ülés nélkül maradt.

De la Rosa ezt követően szerződést kötött a Pirellivel, ahol a jövő évi abroncsok tesztelésében segédkezik, ami talán segíthet neki abban, hogy sikerüljön versenyzői ülést találnia a 2011-es szezonra.

„Természetesen tisztában vagyok azzal, hogy csak amiatt, mert jól ismerem az új gumikat, nem fogok azonnal versenyzői ülést kapni, de úgy érzem, ez mindenképpen segíthet” – nyilatkozta a veterán pilóta a spanyol Onda Cero rádiónak.

Az elmúlt hetekben egyre több szó esett a spanyol székhelyű Hispania istállóról, amellyel de la Rosát is szóba hozták, aki nem titkolta, nyitott az együttműködésre, feltéve, ha a csapat meggyőzi arról, hogy valóban komoly tervei vannak a jövőre nézve.

„Kapcsolatban vagyok a csapat tulajdonosával és rengeteget beszéltünk az elmúlt időben, informáltak arról, hogy miként halad a jövő évi projekt” – magyarázta a spanyol.

„Amennyiben úgy látom, hogy érdekes és ambiciózus a projekt, akkor nagyon szívesen versenyeznék nekik. Ők tisztában vannak azzal, hogy mit gondolok, de egyelőre nem sürgetjük a dolgokat.”

De la Rosa ismét megerősítette, hogy nem számított menesztésére, és értetlenül áll a történtek előtt, különösen annak fényében, hogy a Sauber már bejelentette, hogy nem Heidfelddel, hanem Sergio Perezzel folytatja tovább a munkát 2011-ben.

„Elég furcsa, de nem fogom bírálni mások döntéseit” – mondta. „Megvan a véleményem, és azt Peter Sauber tudja is, és csak ez számít nekem. Tiszteletben tartom a döntést, de ez nem jelenti azt, hogy egyet is értek vele. Most azonban csak a pirellis munkámra fókuszálok.”

Hirdetés

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!