Verstappen vs. Ocon

De Villota halála az F1-es baleset folyománya

Maria de Villota halála egyértelműen visszavezethető tavalyi F1-es balesetére, állítja családja.


Maria de Villota halála egyértelműen visszavezethető tavalyi F1-es balesetére, állítja családja.

A spanyol versenyzőnőt pénteken holtan találták szállodaszobájában, ám egyelőre halála pontos okáról senki nem nyilatkozott, egészen idáig, mikor testvére, Isabel közleményt adott ki.

„Mariát alvás közben érte a halál, körülbelül reggel hat órakor, mely visszavezethető azokra a neurológiai sérülésekre, melyeket 2012 júliusában szenvedett, a törvényszéki orvosszakértő szerint” – állt a család közleményében.

„Maria elhagyott minket, azonban egy teljesen világos üzenettel, ami az élvezetről és a reményről szól, mely valamelyest segít a családnak túljutni ezen a nehéz időszakon.”

De Villota súlyos fejsérüléseket szenvedett – sőt jobb szemét el is kellett távolítani –, mikor egy álló kamionnak hajtott a Marussia aerodinamikai tesztjén tavaly júliusban Duxfordban.

A spanyol versenyzőnő látszólag felépült, és balesete óta nagyon keményen dolgozik jótékony célokért, ezért is volt jelen például az idei Spanyol Nagydíjon, és éppen jövő hétfőn jelenik meg életrajzi könyve.

De Villota 33 éves volt, temetése Madridban lesz, szűk családi körben.

 

Kapcsolódó cikkek

Merhi: A csapatot nagyon megviselték a tragédiák

Csupán 2009-ben csatlakozott a Forma-1 mezőnyéhez, a Marussia csapatának azonban már két hatalmas tragédiát is át kellett vészelnie – épp ésszel nehéz felfogni, mit érezhetnek

Kiderültek Maria de Villota balesetének részletei

Közvetlenül súlyos balesete előtt „küzdött” a Marussia autójával és képtelen volt lelassítani azt Maria de Villota – derült ki a pilótanő balesetét követő vizsgálat jelentéseiből.

Friss hírek