De Villota még nem tudja, versenyezhet-e újra

Maria de Villota, a Marussia tesztjén júliusban súlyos balesetet szenvedett pilóta még nem döntötte el, hogy a későbbiekben visszatér-e a versenyzéshez.


Maria de Villota, a Marussia tesztjén júliusban súlyos balesetet szenvedett pilóta még nem döntötte el, hogy a későbbiekben visszatér-e a versenyzéshez.

A spanyol hölgy júliusban a Marussia Forma-1-es tesztjén vett részt, ahol balesetet szenvedett, ennek következtében pedig elvesztette jobb szemét. De Villota tisztában van vele, hogy nem rajta múlik, hogy a sérülése miatt versenyautóba ülhet-e még.

„Nem tudom, az engedélyeken múlik” – mondta a Marussia volt tesztpilótája. „Az Egyesült Államokban is vannak versenyzők, akik elvesztették a látásukat, és még mindig van licenszük. Igaz, hogy elveszíted a mélységérzeted, mert mindkét szemedre szükséged van a térlátáshoz.”

„Kíváncsi vagyok, hogy mi lesz ezután a jövőmmel, hogy versenyző maradok-e, vagy valami mást kell kezdenem az életemmel.”

De Villota úgy nyilatkozott, szeretne hozzájárulni ahhoz, hogy ezt követően javuljon a biztonság az olyan teszteken, amelyen ő is balesetet szenvedett.

„Lehet tanulni abból, ami történt, a jövőben elkerülhetnénk az ilyen baleseteket. Az a célom, hogy segítsek a jövőben a biztonság javítása terén, különösen az aerodinamikai teszteken. A pályán minden ellenőrzés alatt van, de a teszteken nem.”

De Villota elmondta, boldog, amiért elérte élete célját, hiszen ez az volt, hogy bekerüljön a Forma-1-be.

„Éreztem, hogy szeretnek, éreztem a kollégáim tiszteletét és mindenkiét a motorsport világában.”

„Az életem túlmutat az álmaimon, mert a célom a Forma-1 volt, és ezt sikerült elérnem. Versenyző vagyok, versenyzőként érzek.”

 

Kapcsolódó cikkek

Perli a Forma-1-et Jules Bianchi családja

Jogi lépéseket tesz a Nemzetközi Automobil Szövetség (FIA), a Formula One Group és a Marussia csapata ellen a tavalyi évben elhunyt Jules Bianchi családja.

Chilton az IndyCar-sorozatban folytatja idén

A Marussia Forma-1-es csapatának korábbi versenyzője, Max Chilton 2016-ban az IndyCar-sorozatban folytatja autóversenyzői pályafutását – a brit tehetség megállapodott a Chip Ganassi Racinggel.

Merhi: A csapatot nagyon megviselték a tragédiák

Csupán 2009-ben csatlakozott a Forma-1 mezőnyéhez, a Marussia csapatának azonban már két hatalmas tragédiát is át kellett vészelnie – épp ésszel nehéz felfogni, mit érezhetnek

254 G-s erő hatott Bianchira a végzetes balesetkor

A Nemzetközi Automobil Szövetség (FIA) csütörtökön megerősítette, Jules Bianchira horrorisztikus mértékű, 254 G-s erők hatottak tragikus kimenetelű szuzukai balesetekor 2014-ben.

Eltemették Jules Bianchit

Kedden, a franciaországi Nizzában eltemették Jules Bianchit, a Marussia Forma-1-es csapatának néhai versenyzőjét.

Friss hírek