Dennis: A McLaren és a Ferrari bedarálja a BMW-t - F1VILÁG.HU

Dennis: A McLaren és a Ferrari bedarálja a BMW-t

HIRDETÉS

A McLaren Mercedes csapatvezetője, Ron Dennis nem ért egyet azokkal, akik szerint a BMW Sauber tartani tudja majd a lépést a két élcsapattal, és úgy gondolja, csapata már a következő versenyen visszatérhet a mezőny élére.

A McLaren Mercedes csapatvezetője, Ron Dennis nem ért egyet azokkal, akik szerint a BMW Sauber tartani tudja majd a lépést a két élcsapattal, és úgy gondolja, csapata már a következő versenyen visszatérhet a mezőny élére.

A BMW Sauber a vártnál jobban kezdte az idei évet, és folyamatos dobogós helyezéseinek köszönhetően, az első három futamot követően az élen áll a konstruktőrök versenyében.

Dennis azonban úgy gondolja, hogy amint visszatér Európába a száguldó cirkusz, a BMW nem fogja tudni tartani a fejlesztési ütemet a két élcsapattal, így a McLaren és a Ferrari ellép a többiektől.

“Nem hiszem, hogy a BMW állandó fenyegetést jelentene. Azonban úgy gondolom, hogy az összes ellenfelünket tisztelnünk kell, és kétség sem férhet ahhoz, hogy a BMW minden eddiginél jobb munkát végzett a Forma-1-ben” – mondta a McLaren csapatfőnöke.

“Azonban amint visszatér a mezőny Európába, a nagyok sokkal intenzívebb fejlesztési programba kezdenek, így elléphetnek a követő bolytól. Nagyon erősek leszünk, így egy pillanatig sem aggódom a jövő miatt. Szoros lesz a küzdelem az egész szezonban.”

Dennis mindig is hangoztatta, hogy a valós erőviszonyok csak a szezon negyedik állomásának helyet adó Spanyol Nagydíjon rajzolódnak majd ki a Forma-1-ben, mikor az első nagyobb javítócsomagot megkapják a versenyautók.

“Ahogy azt már korábban is mondtam, bár Ausztráliában kezdődött meg a szezon, az első három versenyen nem jöttek ki a valós erőviszonyok” – magyarázta.

“Sokan azt gondolják, hogy a versenyek után visszatértünk Angliába, hogy tovább fejlesszünk az autón, azonban ezen időszak alatt igencsak meg volt kötve a kezünk a nagy távolságok miatt. Inkább a megbízhatóságra koncentráltunk, és arra, hogy egyenletes teljesítményt nyújtsunk az első három versenyen.”

“A következő futamon viszont felkerülnek az autókra azok az újítások, amelyek az elmúlt két hónapban elvégzett kemény fejlesztőmunka eredményei, és majd meglátjuk, ki végezte a legjobb munkát ebben az időszakban. Magabiztosan várjuk a folytatást, tudjuk, hogy sokat javítottunk a csomagon, de hogy a többiekhez viszonyítva ez mire lesz elég, majd csak a hónap végén tudjuk meg” – tette hozzá Dennis.

Hirdetés

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!