Dennis: Ha újra élhetném, ugyanezt tenném - F1VILÁG.HU

Dennis: Ha újra élhetném, ugyanezt tenném

HIRDETÉS

A McLaren csapatvezetője, Ron Dennis elárulta, egyáltalán nem bánta meg, hogy egyenlő bánásmódban részesítette versenyzőit, még ha az komoly fejtörést, és szomorúságot is okozott számára az idei évben.

A McLaren csapatvezetője, Ron Dennis elárulta, egyáltalán nem bánta meg, hogy egyenlő bánásmódban részesítette versenyzőit, még ha az komoly fejtörést, és szomorúságot is okozott számára az idei évben.

Dennis mindig is hangsúlyozta, fontosnak tartja a csapaton belüli egyenlőséget a Forma-1-ben, így soha nem gondolkozott azon, hogy egyik versenyzőjét előnyben részesíti a másikkal szemben.

Alonso és Hamilton mindig ugyanazzal a technikával szállhatott harcba a győzelemért, és mindketten megkaptak minden támogatást a csapattól, ám mivel a bajnoki cím volt a tét, ez egyre nagyobb feszültséget generált a csapaton belül.

Mindezek ellenére Dennis határozott meggyőződése, hogy jól cselekedett, mikor az egyenlőség mellett szavazott.

“Mindig is így jártam el minden csapatomban, és azért tettem ezt, mert így tartottam helyesnek. Véleményem szerint jó politika az, ha mindkét versenyzőt egyenlően kezeli a csapat, és itt mindenre gondolok” – mondta Dennis a The Times-nak adott interjújában.

“Azt tartom logikusnak, ha a csapat arra törekszik, hogy mindkét autó a lehető legversenyképesebb legyen. Az nem fair, ha csak egy versenyzőre összpontosítunk. A sportszerűség pedig kulcsfontosságú a sportban, legalábbis véleményem szerint” – folytatta Dennis. “A legkönnyebb megoldás természetesen az lenne, ha már a szezon elején leszögeznénk, ki az első-, és ki a második számú versenyző.”

“A probléma viszont ezzel az, hogy idővel teljesen kettéválik a csapat, lesz egy A, illetve egy B csapat, amely nem, hogy segítené a másik munkáját, megpróbál minél jobban betenni a másiknak. Így pedig nem lehet fejlődést elérni, hiszen nem egy irányba tart mindenki” – magyarázta a McLaren vezetője. “Nyilvánvalóan ez a megoldás jóval nehezebb számomra, és idén ez sokkal több problémát okozott, mint az elmúlt években.”

Dennis azt is elmondta, hogy véleménye szerint a probléma nem csúcsosodott volna ki abban az esetben, ha Hamilton és Alonso nem lenne egy szinten.

“Általában azért nem jönnek elő az ilyen problémák, mert az egyik versenyző normális esetben jobb a másiknál” – mondta. “Ki gondolta volna, hogy ilyen helyzetbe kerülök. Mindketten ugyanúgy versenyeznek, egy a felfogásuk, így szó szerint szétszedik egymást. Ebben az esetben elkerülhetetlen, hogy ne legyen feszültség a csapaton belül.”

Hirdetés

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!