Dennis nem aggódik a Ferrari teljesítménye miatt - F1VILÁG.HU

Dennis nem aggódik a Ferrari teljesítménye miatt

HIRDETÉS

A McLaren csapatvezetője, Ron Dennis egyáltalán nem aggódik amiatt, hogy a Ferrari feltámadt a hétvégén megrendezett Magyar Nagydíjon, ahol Felipe Massa kis híján fölényes győzelmet aratott.

A McLaren csapatvezetője, Ron Dennis egyáltalán nem aggódik amiatt, hogy a Ferrari feltámadt a hétvégén megrendezett Magyar Nagydíjon, ahol Felipe Massa kis híján fölényes győzelmet aratott.

Massa szinte már a zsebében érezhette a győzelmet a Hungaroringen – mellyel átvehette volna a vezetést a bajnoki pontversenyben –, ám három körrel a leintés előtt felrobbant autójának motorja, ezzel a McLaren finn pilótája, Heikki Kovalainen kezére játszva a győzelmet.

Bár a Ferrari fantasztikus teljesítményt nyújtott két héttel azután hogy csúnyán kikapott a Német Nagydíjon, Dennis mégis úgy érzi, nincs okuk az aggodalomra.

Arra a kérdésre, hogy véleménye szerint a Ferrari visszatért-e nyerő formájához, Dennis a következőket mondta a magyar futam után: “Nem hiszem, hogy ez így lenne. Massának jó versenye volt, de Kimi nem volt olyan erős.”

“Remekül kapta el a rajtot, és már az első kanyarban az élre ugrott, azonban változtattunk stratégiánkon, hogy egy hosszabb második etappal lehetőségünk legyen arra, hogy az utolsó kiállás alkalmával megelőzzük, és elhappoljuk előle a győzelmet.”

“Végül egy elfékezett gumi, és egy defekt keresztülhúzta számításainkat, de szerintem Lewis-nak mindene megvolt ahhoz, hogy megnyerje a futamot.”

Felipe Massa kiesésével, és Heikki Kovalainen pályafutása első futamgyőzelmével a McLaren Mercedes tizenegy pontra megközelítette a Ferrarit a konstruktőrök versenyében, így a küzdelem még teljesen nyitott, akár egy verseny leforgása alatt minden megváltozhat az élen.

“Minden egyes versenyt nagyon komolyan kell venned. Semmi kétség afelől, hogy roppant szoros a küzdelem az idei évben, és hatalmas csata alakul még ki köztünk és a Ferrari között a későbbiekben. Azonban nagyon elégedett vagyok a jelenlegi formánkkal, és a fejlesztésekkel, melyek segítségével a Ferrari elé kerülhettünk az elmúlt hetekben” – tette hozzá Dennis.

Hirdetés

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!