Verstappen vs. Ocon

Di Montezemolo: Hamiltonnal bajnok lett volna a Ferrari

Fotó: Mercedes
Fotó: Mercedes
Lewis Hamilton annyira csúcsformában versenyzett 2018-ban, hogy a Ferrari autójával is könnyedén megnyerte volna az idei világbajnokságot – ezt mondja a patinás olasz istálló korábbi elnöke, Luca di Montezemolo.

Lewis Hamilton annyira csúcsformában versenyzett 2018-ban, hogy a Ferrari autójával is könnyedén megnyerte volna az idei világbajnokságot – ezt mondja a patinás olasz istálló korábbi elnöke, Luca di Montezemolo.

A Ferrari a szezon első felében méltó ellenfele volt a Mercedesnek, sokáig úgy tűnt, Sebastian Vettel legyűrheti Lewis Hamiltont a vb-címért zajló küzdelemben.

A német – illetve csapata – azonban az idény második részében több hibát is elkövetett, Hamilton és a Mercedes pedig mindvégig profitálni tudott ezekből, így megvédték világbajnoki címüket.

„Idén Lewis Hamilton jelentette a különbséget – számomra ez volt a legjobb szezon az angoltól. Neki is voltak gyenge pillanatai, úrrá tud lenni rajta a krízis, de idén rendkívül erős volt. Vele még a Ferrari is bajnok lett volna” – mondta Luca di Montezemolo.

„Vettel vb-címről döntő hibákat követett el. Ugyanakkor óriási nyomás nehezedett rá, hogy legyőzze Hamiltont. Vettel egy világklasszis versenyző, aki nagyon közel áll a Ferrarihoz. A nehéz pillanatokban oda kell állni mellé, főleg most, amikor egy olyan nagyon erős fiatal versenyző érkezik a csapathoz, mint Charles Leclerc.”

„Hosszasan beszélgettem erről Jean Todttal. Michael Schumacher is követett el hibákat kezdetben. Ezeket a hibákat nyitottan kell kezelni, a külvilág elől viszont meg kell védeni a csapatot.”

A korábbi elnök hozzátette, sokáig ő is azt hitte, a Ferrarinak idén sikerül legyőznie a Mercedest.

„Ma egy másmilyen Ferrarit látok, mint 2014-ben, amikor távoztam a csapattól. A Ferrari egy remek autót épített, bizonyos helyzetekben jobb volt a Mercedesnél. De hiányzott a kirakó utolsó darabja. Voltak pillanatok, amikor azt gondoltam, most tényleg összejön a vb-cím. Szomorúan láttam, amikor már néhány fordulóval a szezon vége előtt legyőzték a csapatot.”

Di Montezemolo szót ejtett a Forma-1-től búcsúzó Fernando Alonsóról is.

„Egy olyan versenyző, akinek nincs egyszerű karaktere. De az egyik legerősebb versenyző volt a végsőkig. Nagyon sajnálom, hogy nem tudott versenyképes autót vezetni az elmúlt években.”

 

Kapcsolódó cikkek

Ez volt a Ferrari legnagyobb problémája Ausztráliában

A Ferrari Forma-1-es csapata mindent megtesz azért, hogy a soron következő versenyre megoldja azokat a problémákat, melyek miatt versenyzői nem tudtak harcba szállni a 2019-es szezon első futamán, az Ausztrál Nagydíjon.

Gyáva volt a Ferrari a leggyorsabb körhöz

A Ferrari csapatfőnöke, Mattia Binotto elárulta, nem merték bevállalni, hogy kihívják a bokszba Charles Leclerc-t a verseny végén azért, hogy friss gumikkal megfuthassa a leggyorsabb kört, ezáltal bezsebelje a plusz 1 pontot.

Hamilton sérült autóval versenyzett Melbourne-ben

Megsérült Lewis Hamilton versenyautójának padlólemeze a vasárnapi Ausztrál Nagydíjon, ez pedig megmagyarázhatja, miért volt jócskán elmaradva csapattársától, Valtteri Bottastól a szezon első versenyén.

Friss hírek