Di Montezemolo: Minden F1-es hétvégén Schumi jár a fejemben

Fotó: Scuderia Ferrari
Michael Schumacher, Luca di Montezemolo, Ferrari

Luca di Montezemolo, a Ferrari elnöke azt mondja, a mai napig minden egyes F1-es versenyhétvégén gondol Michael Schumacherre, aki annak idején 5 világbajnoki címet is nyert az olaszokkal.

Di Montezemolo 2014 végéig volt a Ferrari elnöke, ám 23 év után végül távozott Maranellóból.

A neves szakember tevékenykedése alatt, a 2000-es évek elején komoly sikereket ért el a Forma-1-ben Michael Schumacher révén, és 2007-ben Kimi Räikkönennel is világbajnoki címet szerzett.

Luca di Montezemolo a kölni Schumacher-kiállítás megnyitóján beszélt arról, még mindig rengeteget gondol a 2013-as év végén súlyos síbalesetet szenvedett hétszeres világbajnokra.

„Nagyon gyakran gondolok Michaelre, minden egyes versenyhétvégén ő jár a fejemben” – mondta az egykori elnök, majd hozzátette, Schumacher mindent megtett azért, hogy Sebastian Vettel a Ferrari versenyzője legyen.

„Nagy támogatója volt Vettelnek, és amikor én leszerződtettem Sebastiant – mert én voltam az, aki pár héttel a távozásom előtt aláírtam a szerződést Vettellel –, Michael biztosan örült.”

„Pár évvel korábban már mondta nekem, hogy véleménye szerint Vettel remek versenyzője lenne a Ferrarinak.”

Di Montezemolo hozzátette, nagyon bízik abban, hogy Vettel is hasonlóan sikeres lehet a Ferrarinál, mint Schumacher volt.

„Michael számos világbajnoki címet nyert velünk, Seb sajnos nem győzött még. Remélem, hogy hamarosan elkezdődik egy új éra, és sok-sok világbajnokságot nyer, ahogy Michael.”

„Nem könnyű olyan eredményeket elérni, mint Michael, még akkor sem, ha fiatal és erős, kiváló versenyző, és idén végre versenyképes autója van. De remélem, hogy Seben nincs olyan nagy nyomás. Ő nagyon erős, és az autója is jó. A Mercedes eddig nem tűnt olyan versenyképesnek.”

„Szóval nagyon jók az esélyek. Az idei talán jó év lehet.”

Görgess tovább az újdonságokért!

HIRDETÉS

Kapcsolódó cikkek

HIRDETÉS
HIRDETÉS

OSRAM

További hírek

HIRDETÉS
HIRDETÉS
pp_gemius_hit('Aurgi_e7YvPTGxeFO8vlnqSc71yG41rhwqueMi4R8QT.b7');

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!