Di Montezemolo: Szörnyű így látni Schumachert – F1VILÁG.HU

Di Montezemolo: Szörnyű így látni Schumachert

HIRDETÉS

A jelenleg is súlyos sérüléséből lábadozó Michael Schumachert méltatta a Ferrari Forma-1-es csapatának korábbi elnöke, Luca di Montezemolo.


A jelenleg is súlyos sérüléséből lábadozó Michael Schumachert méltatta a Ferrari Forma-1-es csapatának korábbi elnöke, Luca di Montezemolo.

Az olasz szakember a 2000-es évek elején fantasztikus pillanatokban osztozott a legendás német versenyzővel, amikor az sorozatban öt világbajnoki címet nyert a patinás istállónak.

Schumacher közel két évvel ezelőtti síbalesetéből gyógyul továbbra is, menedzsere, Sabine Kehm pedig csak ritkán ad tájékoztatást a hétszeres világbajnok állapotáról.

Di Montezemolo a német RTL televíziónak nyilatkozva azt mondta, borzasztóan érzi magát egykori versenyzője állapota miatt, de hisz a gyógyulásban – és amíg Schumacher fel nem épül, a nagyszerű közös emlékekből merít erőt.

„Ilyen helyzetben látni őt egyszerűen szörnyű” – mondta szomorúan a Ferrari korábbi elnöke.

„Az ember nem tudja, mit kellene tennie. Szóval én inkább próbálom felidézni azokat a csodálatos pillanatokat, amiket együtt éltünk meg. Mindig úgy tekintek rá, mint egy kivételes autóversenyzőre, kivételes emberre és barátra.”

„Ugyanakkor be kell valljam, csodálom azt a bátorságot és erőt, mellyel Corinna és a gyerekek próbálnak segíteni Michaelnek. Teljes szívemből kívánom, hogy hamarosan jó híreket halljunk felőle.”

„Michael a Ferrari életét, és az én életemet is alapvetően meghatározta. Egy olyan kivételes ember, aki mindig a csapatáért dolgozott, és aki mindig – de főleg a nehéz időkben – igazi csapatjátékos volt. Egy olyan alakja a Ferrari történetének, mint senki más. Egyszerűen valami egyedit képvisel.”

Luca di Montezemolo hozzátette, az, hogy Sebastian Vettel idén a Ferrari színeiben három futamgyőzelmet is szerzett, nagyban köszönhető Schumachernek is, aki még fiatal korában figyelt fel a mára már négyszeres világbajnok versenyzőre.

„Az első, aki figyelmünkbe ajánlotta őt, Michael volt. Azt mondta, Sebastian egy nagyon éber, jól nevelt, megbízható és gyors versenyző. Ahogy Niki Lauda és Michael Schumacher, ő is fantasztikus alakja lehet a Ferrari történelmének.”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!