Megosztás:

Di Resta: 11 órakor még az ingemet vasaltam!

Di Resta a 19. helyről startol vasárnap.
Di Resta a 19. helyről startol vasárnap. © Williams F1

Betegsége miatt nem tud részt venni a Forma-1-es Magyar Nagydíjon Felipe Massa, az őt helyettesítő Paul di Restát pedig a mélyvízbe dobták azzal, hogy rögtön az időmérőre kellett beugrania a brazil helyett.

A Williams tartalékosa viszont szépen helytállt, a Q1-ben egyre inkább fokozta a tempót, és végül Marcus Ericssont megelőzve a 19. rajthelyet szerezte meg úgy, hogy még soha nem vezette csapata idei autóját.

Di Resta elárulta, nem volt egyszerű dolga, de nagyon élvezte a mai időmérőt.

„Mozgalmasan telt az elmúlt 18 óra!” – mondta a skót versenyző. „Próbáltam felkészülni arra, hogy vezetnem kell, de persze nem lehettem biztos abban, hogy megtörténik.”

„Ideges és kíváncsi voltam. Hiszen az ember nem tudhatja, milyen képességekkel rendelkezik majd, ha pályára gurul. Délelőtt 11 óra körül még az ingemet vasaltam, hogy a TV-ben szerepeljek. Viszont nagyon gyorsan kényelembe helyeztem magam az autóban, semmi sem lepett meg igazán, csupán arról van szó, hogy minél több kört meg tudsz tenni, annál jobb.”

„Nagy mélyvízbe dobtak azzal, hogy az időmérőn kellett beülnöm az autóba. 4 kör alatt belerázódni nagy elvárás, de őszintén szólva nem számítottam arra, hogy ennyire közel leszek. Magammal „vittem” mindent, amit Felipe eddig elvégzett az autón, kezdve a fékek beállításaitól. Még a kormány kapcsolói is az ő igényeinek megfelelően vannak elrendezve. De ezeket az autókat a legkülönlegesebb vezetni.”

„Kemény feladat rögtön az időmérőn kezdeni, de erről szól az egész, és az ember megragadja a kínálkozó lehetőséget. Szóval köszönöm a Williamsnek.”

„Hosszú és nehéz nap vár ránk holnap, ugyanakkor nagyon várom már a kihívást – majd meglátjuk, hogy alakul.”

MEGOSZTÁS:

Ezt olvastad már?

3 rajthelyes büntetést kap a Forma-1-es Magyar Nagydíjon a Toro Rosso ifjú versenyzője, Daniil...

Hozzászólások

( komment)