Di Resta: A Sauber fogható, a Mercedes már nem - F1VILÁG.HU

Di Resta: A Sauber fogható, a Mercedes már nem

HIRDETÉS

A Mercedest nem, a Sauber csapatát azonban még elkaphatja az idei évben a Force India alakulata – véli az istálló ifjú versenyzője, Paul di Resta.


A Mercedest nem, a Sauber csapatát azonban még elkaphatja az idei évben a Force India alakulata – véli az istálló ifjú versenyzője, Paul di Resta.

Az indiai kiscsapat rendkívül erős teljesítményt nyújtott a múlt hétvégi Szingapúri Nagydíjon, di Resta ugyanis Forma-1-es pályafutása legjobb eredményét érte el azzal, hogy negyedikként ért célba az éjszakai futamon.

Bár sokan úgy tartják, a Force Indiának akár arra is esélye lehet, hogy utolérje az elmúlt időszakban küszködő Mercedest a konstruktőri pontversenyben, di Resta nem kerget illúziókat – állítása szerint ugyanis a 61 pontos hátrány túl sok.

„Hogy őszinte legyek, szerintem az ötödik hely már nem elérhető” – mondta a skót versenyző az Autosportnak.

„Ahhoz, hogy ez sikerüljön, nekünk nagyon sok szerencsére lenne szükségünk, őket pedig rendszerint balszerencse kellene, hogy érje. Ezzel együtt persze nem fogom azt mondani, hogy feladtuk, hiszen láthatták, mire vagyunk képesek.”

„Tovább kell küzdenünk, ám számunkra a konstruktőri bajnokság hatodik helye lehet a cél.”

A Force India csapata jelenleg a hetedik helyet foglalja el a gyártók versenyében, hátránya 26 pont a Sauber alakulatával szemben. Di Resta ezzel együtt figyelmeztet, a Williamsre is oda kell figyelniük, a grove-i gárda ugyanis lőtávolon belül – 21 pontos hátrányban – van, ráadásul a következő versenyen, Japánban küszködhet is a Force India.

„Ha van olyan pálya, ahol előtérbe kerülhetnek a gyengeségeink, akkor az a suzukai. Szeretném azt hinni, hogy a következő versenyen is ilyen erősek leszünk, de erre nem vennék mérget.”

Hirdetés

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!