Di Resta számára a pontszerzés a cél 2011-ben - F1VILÁG.HU

Di Resta számára a pontszerzés a cél 2011-ben

HIRDETÉS

Magabiztosan várja forma-1-es bemutatkozását a Force India újonnan szerződtetett versenyzője, Paul di Resta.


Magabiztosan várja forma-1-es bemutatkozását a Force India újonnan szerződtetett versenyzője, Paul di Resta.

A csapat szerdán délután jelentette be hivatalosan, hogy a 2011-es idénynek az Adrian Sutil – Paul di Resta versenyzőpárossal vág neki, míg a teszt –és tartalékversenyzői szerepkört Nico Hülkenberg tölti majd be.

Di Resta a glasgow-i sajtótájékoztatón elmondta, mindent megtesz azért, hogy helytálljon bemutatkozó évében, ám tisztában van azzal, hogy rengeteg dolgot kell tanulnia – különösen a szezon első felében.

„Kezdetben a tanulás lesz a legfontosabb, létre kell hozni egy szilárd alapot. Meg kell tanulni a pályákat, meg kell érteni az autót. Be kell fejeznünk a legtöbb versenyt és arra kell törekednünk, hogyha célba érünk, pontszerző helyen tegyük azt” – mondta a skót tehetség.

„Természetesen nagyon jól ismerem a csapatot és tudom, hogy dolgoznak itt az emberek, miképp működik a rendszer. Emellett néhány versenyhelyszínt is jól ismerek már a pénteki szabadedzésekről, szóval ezeken a pályákon könnyebben fel tudom majd venni a tempót.”

A DTM sorozat tavalyi bajnoka hozzátette, habár valamilyen szempontból minden verseny különleges lesz számára, természetesen hazai futama, a silverstone-i Brit Nagydíj mind közül kiemelkedik.

„A silverstone-i verseny nyilván nagyon különleges lesz, hiszen hazai futamomról beszélünk. Tavaly volt szerencsém pénteken vezetni a szabadedzésen, ráadásul én voltam az első, aki pályára gurult, szóval hallottam is a tömeget. A hangulat lenyűgöző volt.”

„Persze minden pálya különleges bizonyos szempontból – Monzának történelme van, a belga egy hihetetlen pálya, Szingapúrban pedig villanyfénynél versenyzünk.”

Paul di Resta mellett további két brit versenyző – Jenson Button és Lewis Hamilton – lesz ott a 2011-es mezőnyben. A Force India pilótája elmondta, büszke arra, hogy az elmúlt időszak meghatározó versenyzőivel versenyezhet egy kategóriában, és természetesen szeretné ő is jó eredményekkel megajándékozni hazáját.

Hirdetés

„Anglia remek versenyzőket nyújtott a Forma-1-nek az évek során. Lewis [Hamilton] és Jenson [Button] pedig az elmúlt időszakban nyertek világbajnoki címeket. Szóval az, hogy együtt lehetek velük a rajtrácson, nagyon különleges.”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!