Di Resta váltja Schumachert? - F1VILÁG.HU

Di Resta váltja Schumachert?

HIRDETÉS

Jackie Stewart szerint ugyan a Ferrariban lenne a helye, mégis könnyen lehet, hogy a Force India versenyzője, Paul di Resta jövőre Michael Schumacher helyét veszi majd át a Mercedesnél.



Jackie Stewart szerint ugyan a Ferrariban lenne a helye, mégis könnyen lehet, hogy a Force India versenyzője, Paul di Resta jövőre Michael Schumacher helyét veszi majd át a Mercedesnél – a gárda ügyvezető igazgatója, Nick Fry megerősítette, amennyiben a német versenyző az idény végén befejezi pályafutását, úgy a skót tehetség lehet Nico Rosberg csapattársa.

Schumacher szerződése az idei év végén jár le a Mercedesnél, és miután 2010-es visszatérése óta nem tudott komoly eredményeket felmutatni, sokak szerint a 2012-es szezont követően búcsút int a Forma-1-nek.

Bár a hétszeres világbajnok egyelőre nem tárgyal jövőjéről a Mercedesszel, Nick Fry, a Mercedes ügyvezetője elárulta, miután Paul di Restát kiváló versenyzőnek tartják, nem elképzelhetetlen, hogy ő lesz majd Schumacher utódja.

„Természetesen Paul a látókörünkben van” – mondta a szakember.

„Fantasztikus munkát végez, remek fickó és nagyszerű csapatjátékos. Kétség sem férhet ahhoz, hogy egyike lehet azon versenyzőknek, akiket kiértékelünk majd, ha Michael esetleg úgy dönt, nem akar tovább versenyezni.”

„Egyelőre viszont még nincs itt az ideje annak, hogy ezen gondolkodjunk, noha természetesen nagy csodálói vagyunk Paulnak.”

Paul di Resta számos szériában megmutatta már tehetségét. A német túraautó bajnokságban (DTM) 2007-ben mutatkozott be, 2010-ben pedig bajnoki címet ünnepelhetett. Forma-1-es pályafutása is ebben az évben kezdődött, hiszen több nagydíjhétvége pénteki szabadedzésén is pályára gurulhatott a Force India színeiben, a következő esztendőben pedig már a csapat egyik versenyzőjeként bizonyíthatott.

Hirdetés

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!