Diszkvalifikálták Ricciardót az Ausztrál Nagydíjról! - F1VILÁG.HU

Diszkvalifikálták Ricciardót az Ausztrál Nagydíjról!

HIRDETÉS

Nem tarthatja meg az Ausztrál Nagydíj megszerzett második pozícióját a Red Bull Racing ifjú versenyzője, Daniel Ricciardo.


Nem tarthatja meg az Ausztrál Nagydíj megszerzett második pozícióját a Red Bull Racing ifjú versenyzője, Daniel Ricciardo.

A 24 esztendős tehetség kiválóan teljesített a melbourne-i hétvégén, hiszen Lewis Hamilton mellől, az első sorból rajtolhatott a vasárnapi futamon, melyet végül a második pozícióban zárt.

A Nemzetközi Automobil Szövetség (FIA) technikai delegáltja, Jo Bauer mindazonáltal a verseny leintését követően azt jelentette az Ausztrál Nagydíj versenybíráinak, Ricciardo Red Bullja a futam során többször átlépte a 100 kg/h-s üzemanyag-áramlási sebességet..

Az ügyet hosszú órákon át vizsgálták a stewardok: meghallgatták a csapat képviselőit, valamint kielemezték a rendelkezésre álló bizonyítékokat. Ezek alapján pedig helyi idő szerint éjfél előtt nem sokkal úgy döntöttek, Ricciardót megfosztják hazai versenyén elért második helyezésétől.

Az ausztrál kizárásának eredményeképp a futamgyőztes Nico Rosberg kivételével mindenki „előrelép” egy pozíciót eredetileg megszerzett eredményéhez képest, így a második helyet Kevin Magnussen, míg a harmadikat Jenson Button örökli meg, az utolsó pontszerző pozíció pedig a force indiás Sergio Pérezt illeti.

A Red Bull a bejelentést követően azonnal jelezte, fellebbez az FIA döntése ellen, a csapat állítása szerint ugyanis egész hétvégén ellentmondásos adatokat szolgáltatott a testület által hitelesített áramlásmérő berendezés.

„A csapat és a Renault biztos benne, hogy az üzemanyag-mennyiség megfelelt a szabályok követelményeinek” – áll a csapat által kiadott kommünikében.

A stewardok döntésének értelmében a címvédő Red Bull pont nélkül zárta a 2014-es szezon első F1-es versenyhétvégéjét.

Hirdetés

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!