Dohánygyártóval szövetkezik a McLaren F1-es csapata

Fotó: McLaren
Fotó: McLaren
Több évre szóló együttműködési megállapodást kötött a British American Tobacco nevű dohánygyártó vállalattal a McLaren Forma-1-es csapata. A cég korábban a BAR F1-es alakulatának tulajdonosa volt.

A BAT még 1997-ben vásárolta meg a Tyrrell csapatát, 1999-ben pedig British American Racing (BAR) néven be is mutatkozott a Forma-1-ben.

A csapat nem tudott versenyt nyerni, végül 2006-ban a Honda gyári csapatává váltak.

A McLaren a minap jelentette be, több évre szóló szerződést kötött a dohánygyártóval.

A közleményben a kiemelik, mivel a dohánytermékek fogyasztása egészségügyi kockázattal jár, rendkívül fontosnak tartják a felelősségteljes működést – a társadalmi felelősségvállalás pedig a vállalat globális stratégiájának kiemelt része lesz.

A McLarennel kötött megállapodás a BAT csökkentett kockázatú termékeire és technológiájára fókuszál majd – hasonlóan, ahogy teszi azt a Ferrari és a Philip Morris.

A vállalat brandjei megjelennek majd a McLaren autóin is, ám hangsúlyozták, mindenben eleget tesznek majd a törvényi kötelezettségeknek.

 

Kapcsolódó cikkek

Sainz úgy lett 14., hogy mindent kihozott a McLarenből

Kiábrándítóan szerepelt a Forma-1-es Kínai Nagydíj szombati időmérőjén a McLaren csapata, pedig két hete, Bahreinben felcsillant a remény, hogy a wokingiaknak sikerül közelebb kerülniük az élmezőnyhöz.

Bemutatták Alonso Indy 500-as autóját

Bemutatta Fernando Alonso Indianapolis 500-ra készülő versenyautóját a McLaren – a spanyol versenyző májusban vesz részt másodszor a legendás versenyen.

A McLaren nem vár rendszeres csatákat a Red Bull-lal

Ígéretesen szerepelt a múlt hétvégi Bahreini Nagydíjon a McLaren Forma-1-es csapata, az istállónál azonban nem számítanak arra, hogy mostantól rendszeresen harcba szállhatnak majd a Red Bull Racinggel.

Friss hírek