Verstappen vs. Ocon

Dohánygyártóval szövetkezik a McLaren F1-es csapata

Fotó: McLaren
Több évre szóló együttműködési megállapodást kötött a British American Tobacco nevű dohánygyártó vállalattal a McLaren Forma-1-es csapata. A cég korábban a BAR F1-es alakulatának tulajdonosa volt.

A BAT még 1997-ben vásárolta meg a Tyrrell csapatát, 1999-ben pedig British American Racing (BAR) néven be is mutatkozott a Forma-1-ben.

A csapat nem tudott versenyt nyerni, végül 2006-ban a Honda gyári csapatává váltak.

A McLaren a minap jelentette be, több évre szóló szerződést kötött a dohánygyártóval.

A közleményben a kiemelik, mivel a dohánytermékek fogyasztása egészségügyi kockázattal jár, rendkívül fontosnak tartják a felelősségteljes működést – a társadalmi felelősségvállalás pedig a vállalat globális stratégiájának kiemelt része lesz.

A McLarennel kötött megállapodás a BAT csökkentett kockázatú termékeire és technológiájára fókuszál majd – hasonlóan, ahogy teszi azt a Ferrari és a Philip Morris.

A vállalat brandjei megjelennek majd a McLaren autóin is, ám hangsúlyozták, mindenben eleget tesznek majd a törvényi kötelezettségeknek.

 

Kapcsolódó cikkek

Az F1-es csapatok barcelonai tesztbeosztása

Hétfőn hivatalosan is megkezdik a felkészülést a 2019-es Forma-1-es idényre a királykategória csapatai. Barcelonában tesztel a száguldó cirkusz mezőnye!

Riportfilm a McLaren autóbemutatójáról

A McLaren Forma-1-es csapata folytatta az autóbemutatók sorát csütörtökön: az MCL34-es kódjelű versenyautóról Wokingban hullt le a lepel. A prezentációról exkluzív riportfilmet mutatunk!

A McLaren is bemutatta 2019-es versenyautóját!

Wokingi központjában mutatta be 2019-es Forma-1-es betontorpedóját a McLaren – az elmúlt években küszködő istállónál azt remélik, végre sikerül a fejlődés útjára lépni.

Élő közvetítés: A McLaren autóbemutatója

Magyar idő szerint 13 órakor mutatja be 2019-es versenyautóját a McLaren Forma-1-es csapata. Az MCL34-es prezentációját élőben közvetítjük itt, az F1VILÁG.HU-n!

Ma érkezik a McLaren új versenyautója

A McLaren folytatja a Forma-1-es autóbemutatók sorát csütörtökön – a wokingi gárda lerántja a leplet MCL34-es kódjelű versenyautójáról.

Friss hírek