Verstappen vs. Ocon

Domenicali: A Red Bull jobb, de Alonso nálunk van

Stefano Domenicali, a Ferrari csapatfőnöke szerint a legfontosabb dolog az utolsó három versenyhétvégén az lesz, hogy optimistán gondolkodjanak és az istálló minden tagja a tőle telhető legjobbat nyújtsa annak érdekében, hogy megnyerjék a bajnoki címet.


Stefano Domenicali, a Ferrari csapatfőnöke szerint a legfontosabb dolog az utolsó három versenyhétvégén az lesz, hogy optimistán gondolkodjanak és az istálló minden tagja a tőle telhető legjobbat nyújtsa annak érdekében, hogy megnyerjék a bajnoki címet.

Domenicali elismerte, hogy az autó teljesítményét illetően a Red Bull előttük jár, azonban szerinte ezt az előnyt Fernando Alonso személyével kompenzálni tudják.

„Világos, hogy jelenleg a Red Bullnak van jobb autója. De mit mondhatnék? Nem sírhatunk, keményen kell dolgoznunk. Az, hogy kimondjuk, ők az erősebbek, semmit nem változtat a hozzáállásunkon.”

„Azt mondtam a csapatomnak, figyeljetek, az 1982-es foci-világbajnokságon nem a mi csapatunk [az olasz] volt a legerősebb, de megnyertük a címet.”

„Megvan az a luxusunk, hogy Fernando nálunk van, aki egy első számú versenyző, úgyhogy a végéig küzdeni fogunk.”

Fernando Alonso az Indiai Nagydíj hétvégéjén úgy nyilatkozott, száz százalékig biztos benne, hogy ő fogja megnyerni a bajnoki címet. A kérdésre, miszerint egyetért-e versenyzője optimizmusával, Domenicali így felelt: „Mindig optimista vagyok. Az életben semmin nem változtat az, ha negatívak vagyunk – ettől nem lesz több pontunk.”

„Ha harcolsz valamiért, akkor elég bátornak kell lenned ahhoz, hogy a rendelkezésedre álló eszközöket a lehető legjobb módon használd ki. Vannak még néhányan, akik harcban állnak, tisztelnünk kell őket, de az ő életünk sem lesz könnyű a bajnokság végéig.”

A Ferrari fejlesztéseivel kapcsolatban nem kívánt jóslatokba bocsátkozni a csapatfőnök, szerinte ugyanis végső soron minden a pályán fog eldőlni.

„Ha mondok valamit, az nem változtat azon, amit tehetünk. Az embereimnek csak azt mondom, hogy a lehető legjobbat kell nyújtanunk, és majd meglátjuk, hogy ez elég lesz-e ahhoz, hogy fejlődjünk.”

 

Kapcsolódó cikkek

Mercedes: A Ferrari kinyilatkoztatott azzal, hogy Vettelt favorizálja

A Mercedes motorsport-igazgatója, Toto Wolff azt mondja, a Ferrari újdonsült csapatfőnöke, Mattia Binotto egyfajta „kinyilatkoztatást” tett azzal, amikor nemrég azt mondta, a 2019-es szezon első felében még inkább négyszeres világbajnokuk felé hajlanak majd.

Leclerc munkába állt, ő a leggyorsabb a Ferrarival

Charles Leclerc folytatja a munkát ma Barcelonában a Ferrari 2019-es Forma-1-es autójával. A monacói versenyző nem pazarolja az időt, már most 25 körnél jár, ráadásul egyelőre övé a legjobb idő.

Vettel a leggyorsabb az első barcelonai tesztnapon

A Ferrari német versenyzője, Sebastian Vettel volt a leggyorsabb a Forma-1-es csapatok barcelonai tesztjének nyitónapján. Kimi Räikkönen számára nem indult könnyen a nap, ám végül produktív napot zárt a katalán fővárosban.

F1-es teszt: Vettel a leggyorsabb délelőtt

Hétfőn megkezdték a tesztelést a Forma-1 csapatai Barcelonában – a Ferrari számára jól indult a nap, Kimi Räikkönen azonban az Alfa Romeóval már pár perc után a sóderágyba csúszott.

Az F1-es csapatok barcelonai tesztbeosztása

Hétfőn hivatalosan is megkezdik a felkészülést a 2019-es Forma-1-es idényre a királykategória csapatai. Barcelonában tesztel a száguldó cirkusz mezőnye!

Friss hírek