Verstappen vs. Ocon

Domenicali: Még nem döntött a Ferrari

A Ferrari Forma-1-es csapatát irányító Stefano Domenicali cáfolta azokat a médiajelentéseket, melyek szerint a maranellói gárda már döntött arról, milyen versenyzőpárossal vág neki a 2014-es bajnokságban.


A Ferrari Forma-1-es csapatát irányító Stefano Domenicali cáfolta azokat a médiajelentéseket, melyek szerint a maranellói gárda már döntött arról, milyen versenyzőpárossal vág neki a 2014-es bajnokságban.

A német sajtó a napokban tényként közölte, a patinás olasz istálló megállapodott a Lotus versenyzőjével, Kimi Räikkönennel, így a 2007-es év legjobbja jövőre visszatér Maranellóba.

Domenicali elmondta, egyelőre még nem született döntés, azonban elismerte, nincs könnyű dolga a Ferrarinak.

„A megfelelő időben szeretnénk elrendezni ezt a dolgot, meg akarunk bizonyosodni arról, hogy a lehető legjobb döntést hozzuk meg” – mondta a szakember.

„Úgy gondolom, maga a tény, hogy még nem döntöttünk, azt jelenti, hogy mindent, amink van, le kell tennünk az asztalra. Mielőtt meghozzuk a megfelelő döntést, szeretnénk jól megfontolni mindent.”

„Amint véglegesítettük a dolgot, bejelentést teszünk. De nem lesz könnyű döntés.”

A Bild című német lap hétfőn arról számolt be, információi szerint nem kizárt, hogy Räikkönen nem is Felipe Massa, hanem Fernando Alonso helyét veszi át a csapatnál, aki 2014-re a Lotushoz szerződhet.

Domenicali azonban kijelentette, a jövőben is építenek a spanyol világbajnokra.

„Kétségtelen, hogy Fernando egy vezéregyéniség, és egy Ferrarival fogja megmászni a hegyeket” – mondta a szakember. „Fernando pontosan tudja ezt. Továbbra is optimisták vagyunk célunkat illetően: ami nem más, minthogy együtt nyerjünk.”

 

Kapcsolódó cikkek

Mercedes: A Ferrari kinyilatkoztatott azzal, hogy Vettelt favorizálja

A Mercedes motorsport-igazgatója, Toto Wolff azt mondja, a Ferrari újdonsült csapatfőnöke, Mattia Binotto egyfajta „kinyilatkoztatást” tett azzal, amikor nemrég azt mondta, a 2019-es szezon első felében még inkább négyszeres világbajnokuk felé hajlanak majd.

Leclerc munkába állt, ő a leggyorsabb a Ferrarival

Charles Leclerc folytatja a munkát ma Barcelonában a Ferrari 2019-es Forma-1-es autójával. A monacói versenyző nem pazarolja az időt, már most 25 körnél jár, ráadásul egyelőre övé a legjobb idő.

Vettel a leggyorsabb az első barcelonai tesztnapon

A Ferrari német versenyzője, Sebastian Vettel volt a leggyorsabb a Forma-1-es csapatok barcelonai tesztjének nyitónapján. Kimi Räikkönen számára nem indult könnyen a nap, ám végül produktív napot zárt a katalán fővárosban.

F1-es teszt: Vettel a leggyorsabb délelőtt

Hétfőn megkezdték a tesztelést a Forma-1 csapatai Barcelonában – a Ferrari számára jól indult a nap, Kimi Räikkönen azonban az Alfa Romeóval már pár perc után a sóderágyba csúszott.

Az F1-es csapatok barcelonai tesztbeosztása

Hétfőn hivatalosan is megkezdik a felkészülést a 2019-es Forma-1-es idényre a királykategória csapatai. Barcelonában tesztel a száguldó cirkusz mezőnye!

Friss hírek