Domenicali szerint időbe telik, mire feljavul a Ferrari - F1VILÁG.HU

Domenicali szerint időbe telik, mire feljavul a Ferrari

HIRDETÉS

Stefano Domenicali, a Ferrari csapatfőnöke úgy véli, időbe telik majd, amíg a legutóbb elvégzett csapaton belüli átszervezések hatásai visszatükröződnek majd a versenypályán.


Stefano Domenicali, a Ferrari csapatfőnöke úgy véli, időbe telik majd, amíg a legutóbb elvégzett csapaton belüli átszervezések hatásai visszatükröződnek majd a versenypályán.

Miután a csapat kiábrándítóan kezdte az idei évet, a Ferrari a hét elején bejelentette, hogy távozik technikai igazgatói posztjáról Aldo Costa, helyét pedig a McLaren-Mercedestől érkezett Pat Fry veszi át.

Domenicali elmondta, miután megtörténtek az átszervezések, a jövő évi autó tervezése már az új struktúra alatt zajlik majd, noha továbbra is az a céljuk, hogy minél versenyképesebbé tegyék idei versenygépüket.

„Ha a jövőbeli fejlesztésekről, illetve szervezetről akarunk beszélni, akkor el kell mondani, hogy ez egy olyan folyamat, ami sok időt felemészt” – mondta a szakember pénteken, Monacóban.

„Nem gondolhatjuk azt, hogy ez olyasvalami, aminek két nap alatt hatásai lesznek. Ez egyfajta munkamódszer-váltás, megpróbálunk javítani rajta – ez a cél. Máskülönben semmi nem változik. Igyekszünk meglátni különböző prioritásokat az autó fejlesztése szempontjából. Megpróbálunk más koncepciókat alkalmazni a fejlesztést tekintve.”

A csapatfőnök hozzátette, nem volt könnyű dönteni Aldo Costa sorsáról, miután hosszú ideje együtt dolgoztak a csapatnál, azonban úgy érzi, mindenképp meg kellett tenniük ezt a lépést.

„Érzelmi oldalról nagyon nehéz döntés volt” – magyarázta Domenicali.

„El lehet képzelni, mennyire nem lehetett könnyű dönteni egy olyan ember sorsáról, akivel sok-sok éve együtt dolgozol, együtt nőttök fel. De néha, ha az ember hoz egy döntést, miközben egy csapatért felel, figyelni kell arra, hogy a csapat szempontjából a legracionálisabb megoldás szülessen. De mint már mondtam, nem volt könnyű.”

Domenicali emellett elmondta, nem szerepel a terveik között, hogy kivetik a hálójukat egy magasan értékelt szakemberre, akik komoly szerepet töltene be a csapatban, azonban elárulta, továbbra nyitott szemmel járnak a paddockban, hiszen egy F1-es istállónak mindig szüksége van a vérfrissítésre.

Hirdetés

„A csapat számára az a prioritás, hogy meggyőződjön arról, hogy a struktúra önmagában erős. Szeretnénk elvégezni egy stabil átszervezést. Viszont nyilván mi is körülnézünk, mint mindenki más, hogy erősítsünk különböző területeken, mert ez része a folyamatos fejlődésnek – és meg kell győződnünk arról, hogy ez megtörténik.”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!