Döntés: Verstappen megtarthatja a győzelmet! - F1VILÁG.HU

Döntés: Verstappen megtarthatja a győzelmet!

HIRDETÉS
Megtarthatja az Osztrák Nagydíjon megszerzett győzelmét a Red Bull Forma-1-es csapatának versenyzője, Max Verstappen. A holland pilóta a versenybírók szerint szabályosan előzte meg a ferraris Charles Leclercet.
SPIELBERG,AUSTRIA,30.JUN.19 - MOTORSPORTS, FORMULA 1 - Grand Prix of Austria, Red Bull Ring. Image shows Max Verstappen (NED/ Red Bull Racing).  Photo: GEPA pictures/ Andreas Pranter - For editorial use only. Image is free of charge.

Verstappen a spielbergi verseny 69. körében utasította maga mögé versenyzőtársát, az előzési manőver közben azonban a két autó összeütközött, Leclerc Ferrarija pedig kiszorult a pályáról.

Verstappen végül megnyerte a futamot, Leclerc pedig másodikként futott be, a versenybírók azonban hamarosan jelezték, kivizsgálják az ügyet. A két pilótát nem sokkal később meg is hallgatták, végül meghozták döntésüket.

„A versenybírók megvizsgálták a videóbizonyítékokat, meghallgatták a versenyzőket és a csapatok képviselőit, és a következő döntésre jutottak: A 33-as versenyautó a 16-os versenygép előzésébe kezdett a 69. körben a 3-as kanyarban, mely során kifékezte a 16-os versenyautót.”

„Eközben a 33-as autó a 16-os mellett volt a kanyar bejáratán, és a versenyző teljes mértékben kontrollálta autóját, miközben próbálta megelőzni a 16-os versenygépet belülről.”

„Viszont mindkét versenyautó egymás mellett igyekezett bevenni a kanyart, viszont erre egyértelműen nem volt elegendő hely. A kanyar csúcspontja után, már a kijárat közben a két autó összeütközött. A körülményeket figyelembe véve nem gondoljuk azt, hogy bármelyik versenyző is teljesen, vagy túlnyomó részben okolható az incidensért.”

„Az ügyet versenybalesetnek tekintjük.”

A Red Bull versenyzőjét tehát végül nem büntették az incidens miatt, így Verstappen megtarthatja győzelmét.

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!