Döntött a Ferrari új elnöke, Leclerc váltja Räikkönent! - F1VILÁG.HU

Döntött a Ferrari új elnöke, Leclerc váltja Räikkönent!

HIRDETÉS
Fotó: Scuderia Ferrari

A legfrissebb sajtóhírek szerint a Ferrari Forma-1-es csapata szombat este végleg eldöntötte, Charles Leclerc lesz Sebastian Vettel csapattársa 2019-ben!

A hírről a német Auto Bild Motorsport számolt be a Forma-1-es Olasz Nagydíj előtt nem sokkal.

Ahogyan azt vasárnap délelőtt az F1VILÁG is megírta, a Ferrari hetekkel ezelőtt elhunyt elnöke, Sergio Marchionne már korábban döntött arról, Kimi Räikkönen helyét Leclerc veszi át, a Ferrari új vezetése azonban mindmáig nem hozta meg a végleges döntést a jövő évi felállással kapcsolatban.

A legfrissebb hírek szerint viszont a Ferrari új elnöke, John Elkann szombaton este meghozta döntését: Räikkönent 2019-ben az Alfal Romeo Saubertől érkező Leclerc váltja.

Az Auto Bild Motorsport cikkében érdekes fejleményekről is ír: a lap szerint a bizalom akkor ingott meg leginkább Räikkönenben, amikor a Kanadai Nagydíj előtt egy pultosnő szexuális zaklatással vádolta meg a finn pilótát. Marchionne állítólag ekkor döntötte el, megválik a 2007-es bajnoktól, helyére pedig Leclercet ülteti.

Sőt: a nemrég elhunyt elnök már Belgiumban Leclercet ültette volna Räikkönen helyére, a Ferrari partnere, a Puma pedig már le is gyártotta a monacói pilóta overallját. Marchionne megbízta a Ferrari jogászait arról, hogy hozzák tető alá a szerződést az ifjú pilóta menedzserével, Nicolas Todttal.

Marchionne viszont nem sokkal később betegség következtében elhunyt, Maurizio Arrivabene csapatfőnök pedig meg akarta tartani Räikkönent, és Sebastian Vettel is ragaszkodott a korábbi bajnokhoz.

Nem kizárt, hogy a Ferrari már a mai Olasz Nagydíj után bejelentést tesz – a Ferrari számára az ideális forgatókönyv az lenne, ha Räikkönen győzne Monzában, és maga jelentené be visszavonulását.

Hirdetés

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!