Verstappen vs. Ocon

Döntött az FIA, változtatnia kell a Ferrarinak!

Fotó: Circuit de Barcelona-Catalunya
Fotó: Circuit de Barcelona-Catalunya

Változtatásra kötelezte a Ferrari Forma-1-es csapatát a Nemzetközi Automobil Szövetség (FIA). Az olasz istállónak a Monacói Nagydíjra előtt el kell távolítania autóiról a ’Halóra’ szerelt szárnyelemeket.

A Scuderia egyik fejlesztése a hétvégi Belga Nagydíjra az a továbbfejlesztett ’Halo’, melyre nemcsak a tükröket, hanem kiegészítő szárnyelemeket is elhelyeztek a maranellói mérnökök.

A Ferrari azzal érvelt, ezek a szárnyelemek a tükrök megfelelő rögzítését szolgálják – az FIA ugyanis nemrég arról tájékoztatta a csapatokat, a tükröket mostantól fel lehet helyezni a fejvédő keretre is.

Egyes csapatok azonban megkérdőjelezték a Ferrari megoldásának legalitását – legalábbis ami a kiegészítő szárnyakat illeti.

Az FIA pedig nemrég állást foglalt az ügyben: a szövetség szerint a Ferrari szárnyacskái elsősorban aerodinamikai célokat szolgálnak, ezért a következő, monacói versenyhétvégétől nem engedélyezi azok használatát.

 

Kapcsolódó cikkek

Mercedes: A Ferrari kinyilatkoztatott azzal, hogy Vettelt favorizálja

A Mercedes motorsport-igazgatója, Toto Wolff azt mondja, a Ferrari újdonsült csapatfőnöke, Mattia Binotto egyfajta „kinyilatkoztatást” tett azzal, amikor nemrég azt mondta, a 2019-es szezon első felében még inkább négyszeres világbajnokuk felé hajlanak majd.

Leclerc munkába állt, ő a leggyorsabb a Ferrarival

Charles Leclerc folytatja a munkát ma Barcelonában a Ferrari 2019-es Forma-1-es autójával. A monacói versenyző nem pazarolja az időt, már most 25 körnél jár, ráadásul egyelőre övé a legjobb idő.

Vettel a leggyorsabb az első barcelonai tesztnapon

A Ferrari német versenyzője, Sebastian Vettel volt a leggyorsabb a Forma-1-es csapatok barcelonai tesztjének nyitónapján. Kimi Räikkönen számára nem indult könnyen a nap, ám végül produktív napot zárt a katalán fővárosban.

Friss hírek