Verstappen vs. Ocon

Döntöttek a stewardok a Red Bull-baleset ügyében

Fotó: Red Bull Racing
Fotó: Red Bull Racing

A versenyzők meghallgatása után döntöttek a stewardok Max Verstappen és Daniel Ricciardo bakui balesetének ügyében.

A Red Bull versenyzői a vasárnapi Azeri Nagydíj 40. körében ütköztek össze, amikor Ricciardo a célegyenes végén próbálta megelőzni csapattársát.

Az ütközés következtében mindketten kiestek a versenyből, a futamot követően pedig az FIA stewardjai meghallgatták az érintetteket.

A versenybírók végül úgy döntöttek, mindkét versenyző okolható a történtekért, így Daniel Ricciardo és Max Verstappen is megrovást kapott a stewardoktól.

A stewardok indoklásukban azt írták, Verstappen védekezés közben kétszer váltott irányt, habár ezek az irányváltások nem voltak jelentősek. Ricciardo pedig elismerte, túl későn húzódott balra, hogy megpróbálja megelőzni csapattársát.

A versenybírók szerint a két pilóta magatartása együttesen járult hozzá a baleset létrejöttéhez. A meghallgatáson egyébként Vertappen és Ricciardo is sajnálatát fejezte ki a történtek miatt.

A Red Bull csapatfőnöke, Christian Horner egyébként úgy nyilatkozott, szerinte is mindkét versenyző hibás volt az incidensben, így a csapat Milton Keynes-i gyárában kell elnézést kérniük az istálló tagjaitól.

 

Kapcsolódó cikkek

Rengeteg újítás felkerült a Renault autójára

Már a barcelonai teszt első napján rengeteg új elemet pályára vitt a Renault Forma-1-es csapata – a múlt heti bemutatón látott versenyautó jelentősen átalakult az előszezoni tesztekre.

Vettel a leggyorsabb az első barcelonai tesztnapon

A Ferrari német versenyzője, Sebastian Vettel volt a leggyorsabb a Forma-1-es csapatok barcelonai tesztjének nyitónapján. Kimi Räikkönen számára nem indult könnyen a nap, ám végül produktív napot zárt a katalán fővárosban.

Friss hírek