Döntöttek a stewardok a Red Bull-baleset ügyében

Fotó: Red Bull Racing
SHANGHAI, CHINA - APRIL 12: Daniel Ricciardo of Australia and Red Bull Racing and Max Verstappen of Netherlands and Red Bull Racing walk in the Pitlane during previews ahead of the Formula One Grand Prix of China at Shanghai International Circuit on April 12, 2018 in Shanghai, China. (Photo by Mark Thompson/Getty Images)

A versenyzők meghallgatása után döntöttek a stewardok Max Verstappen és Daniel Ricciardo bakui balesetének ügyében.

A Red Bull versenyzői a vasárnapi Azeri Nagydíj 40. körében ütköztek össze, amikor Ricciardo a célegyenes végén próbálta megelőzni csapattársát.

Az ütközés következtében mindketten kiestek a versenyből, a futamot követően pedig az FIA stewardjai meghallgatták az érintetteket.

A versenybírók végül úgy döntöttek, mindkét versenyző okolható a történtekért, így Daniel Ricciardo és Max Verstappen is megrovást kapott a stewardoktól.

A stewardok indoklásukban azt írták, Verstappen védekezés közben kétszer váltott irányt, habár ezek az irányváltások nem voltak jelentősek. Ricciardo pedig elismerte, túl későn húzódott balra, hogy megpróbálja megelőzni csapattársát.

A versenybírók szerint a két pilóta magatartása együttesen járult hozzá a baleset létrejöttéhez. A meghallgatáson egyébként Vertappen és Ricciardo is sajnálatát fejezte ki a történtek miatt.

A Red Bull csapatfőnöke, Christian Horner egyébként úgy nyilatkozott, szerinte is mindkét versenyző hibás volt az incidensben, így a csapat Milton Keynes-i gyárában kell elnézést kérniük az istálló tagjaitól.

Görgess tovább az újdonságokért!

HIRDETÉS

Kapcsolódó cikkek

HIRDETÉS
HIRDETÉS

További hírek

HIRDETÉS
HIRDETÉS
}

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!