Megosztás:

Döntöttek a stewardok Verstappen sorsáról

Verstappen megtarthatja a 2. helyet.
Verstappen megtarthatja a 2. helyet. © Red Bull Racing

Megtarthatja a Mexikói Nagydíj időmérő edzésén megszerzett 2. rajthelyét Max Verstappen!

Az ifjú versenyzőt azért idézték be a stewardok a szombati kvalifikációt követően, mert felmerült a gyanú, hogy az időmérő utolsó szakaszában [Q3] feltartotta a Mercedes versenyzőjét, Valtteri Bottast.

Nagyon lassan ment a 12-es kanyar kijáratánál, és egy kicsit befolyásolta az ívemet a 13-as kanyar előtt, ahol aztán el is fékeztem magam, szóval kétségkívül tönkretette a körömet” – mondta Bottas az eset után.

Verstappen újságíróknak nyilatkozva azt mondta, egyáltalán nem akadályozta a finnt, igyekezett minél jobban lehúzódni.

„Belül voltam, egyáltalán nem tartottam fel, úgyhogy azt mond, amit csak akar...”

„Tudtam, hogy érkezik, ezért is húzódtam belülre, és már elhagytuk azt a pontot, amikor azon a részen elindulsz jobbra, szóval én nem látok itt semmiféle incidenst.”

A versenybírók mindkét pilótát beidézték, majd rövid értekezés után meghozták döntésüket a rendelkezésre álló bizonyítékok elemzésének tükrében.

Bár a stewardok elismerik, Verstappen megzavarhatta Bottast, véleményük szerint feltartásról nem lehet beszélni.

„A versenybírók kielemezték több kamera felvételét, valamint a 33-as rajtszámú autó [Verstappen] rádióüzeneteit, illetve meghallgatták a két versenyzőt, illetve a csapat képviselőit” – áll az FIA által kiadott közleményben.

„A 33-as rajtszámú autó vezetője a csapatrádiónak köszönhetően, illetve a tükröket figyelve teljes mértékben tisztában volt azzal, hogy a 77-es rajtszámú autó [Bottas] gyorskörön van, és közeledik. Ezért lassan lehúzódott az ideális ívről, ami talán befolyásolhatta a 77-es autót, de a stewardok ezt nem ítélték feltartásnak.”

MEGOSZTÁS:

Ezt olvastad már?

Forma-1-es pályafutása 50. rajtelsőségét szerezte a Mexikói Nagydíj időmérő edzésén Sebastian...

Hozzászólások

( komment)