Dráma a Haasnál: „szívszorító”, ami történt - F1VILÁG.HU

Dráma a Haasnál: „szívszorító”, ami történt

HIRDETÉS
Fotó: Haas F1 Team

Egy rendkívül erős versenykezdet után két körön belül mindkét Haas-versenyző, Kevin Magnussen és Romain Grosjean számára is véget ért az F1-es Ausztrál Nagydíj.

A két Haas az 5. és a 6. rajthelyekről kezdhették meg a vasárnapi Ausztrál Nagydíjat, majd Magnussen a 4., Grosjean pedig az 5. pozícióban autózott, amikor – két kör különbséggel – a bokszba hajtottak kerékcserére, ezt követően pedig mindketten félreálltak a pályán, és véget ért számukra a futam.

A Haas egyelőre nem adott ki információt arról, hogy pontosan mi történt, a szerelők hibáztak-e, vagy műszaki problémájuk akadt mindkét autó esetében – Magnussennél a bal hátsó, míg Grosjeannál a bal első kerékkel adódtak gondok.

„Nagyon nehéz lenyelnie az egész csapatnak, hogy nem sikerült jó pozíciókban végeznünk, és hogy nem sikerült megélnünk ezt az előrelépést, ami történt a futamon. Szívszorító, hogy ez történt. De újra felállunk, visszavágunk, és újra végigcsináljuk ezt” – nyilatkozta Magnussen.

„Nagyon jó volt a tempóm, és biztos vagyok benne, hogy sikerült volna közelebb maradnom az élen állókhoz, ha Kevin [Magnussen] előtt lettem volna a rajttól kezdve” – mondta Grosjean a pozitívumokról.

Mindent meg fogunk vizsgálni, és meg fogjuk érteni, hogy pontosan mi történt – és erősebben fogunk visszatérni.”

Habár óriási csalódás számukra, hogy ez történt a mai versenyen, Grosjean hozzátette, az autó teljesítményével nagyon elégedettek voltak, így ha a jövőben is így fogják folytatni, akkor hamar túllesznek a mai napon.

„Meg kell néznünk, hogy a kerékpisztollyal volt gond, vagy a szerelővel volt a probléma. Sok pontot veszítettünk ma, de ha meg tudjuk ismételni ezt a teljesítményt, akkor hamar el fogjuk felejteni.”

Hirdetés

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!