Dühös a Ferrari főnöke: „Néha józan ész kellene!”

Fotó: Red Bull
Fotó: Red Bull
„Elfogadhatatlannak” minősítette a Ferrari balul elsült időmérős gumitaktikáját az olasz istálló csapatfőnöke, Maurizio Arrivabene – a szakember szerint a bokszutca falán ülők képtelenek voltak használni a józan eszüket.

„Elfogadhatatlannak” minősítette a Ferrari balul elsült időmérős gumitaktikáját az olasz istálló csapatfőnöke, Maurizio Arrivabene – a szakember szerint a bokszutca falán ülők képtelenek voltak használni a józan eszüket.

Sebastian Vettel bajnoki reményei a Japán Nagydíj szombati időmérő edzésén tovább halványodtak, miután Lewis Hamilton megszerezte a rajtelsőséget, a német pedig csak a 8. helyről indulhat majd a vasárnapi versenyen.

Az időmérőn nemcsak Vettel, hanem csapata is hibázott: a Q3 elején a csapat intermediate-abroncsokkal küldte ki a pályára versenyzőit, mert azt gondolta, hamarabb érkezik az eső – emiatt végül lépéshátrányba kerültek, és alulmaradtak ellenfeleikkel szemben.

„Nem gondolom, hogy a pole pozíció elérhető volt ma, de ami történt, az elfogadhatatlan!” – fakadt ki Maurizio Arrivabene, a Ferrari csapatfőnöke a Motorsport.com című lapnak nyilatkozva.

„Nagyon dühös vagyok! Nem ez az első alkalom, hogy ilyen hibák történnek. Nem akarok ujjal mutogatni senkire, de nagyon csalódott vagyok.”

Bár nem akart felelősöket megnevezni, Arrivabene világossá tette, hogy a bokszutca falán dolgozók nem dolgoztak elég jól a döntési folyamatok során.

„Más esetekkel ellentétben ma viszonylag könnyű volt átlátni, hogy mi történik a pályán – minden ellenfelünk slick-gumikkal hagyta el a bokszot. Néha hasznosabb, ha az ember leveszi a szemét a számítógépről, kinéz a pályára és használja a józan eszét.”

„Igaz, hogy fiatalokból áll a csapatunk, és talán hiányzik a „tapasztalt kéz”, mert egy tapasztalt személy képes jól és gyorsan átlátni a helyzetet.”

A Ferrarinál most mindent megtesznek azért, hogy megfelelően reagáljanak a mostani hibákra, Arrivabene viszont nem zárta ki, hogy a későbbiekben jelentősebb mértékben is átszervezéseket hajtanak végre.

„A kalkulációkat az év végén végezzük, és beavatkozunk, ha szükséges.”

 

Kapcsolódó cikkek

Ferrari: Nehéz döntés volt hátraküldeni Leclercet

A Ferrari Forma-1-es csapatát irányító Mattia Binotto elismerte, „nehéz” volt arra utasítani Charles Leclercet, hogy engedje el maga mellett csapattársát, Sebastian Vettelt a múlt hétvégi Kínai Nagydíjon.

Vettel: A következő hetek kulcsfontosságúak lesznek

A Ferrari idei eredményei egyelőre elmaradnak attól, amit a maranellóiak vártak volna az idei F1-es szezonban: Sebastian Vettel szerint még sok munka vár rájuk ahhoz, hogy kihozzák az autóból a benne rejlő lehetőségeket.

Vettel: A „gyenge újságírás” áldozatai vagyunk

A Ferrari négyszeres világbajnoka, Sebastian Vettel szerint csapata a „gyenge újságírás” áldozatává vált a vasárnapi Kínai Nagydíj után. A németnek egyáltalán nem tetszik az, ahogy a média tálalta a Ferrari sanghaji csapatutasítását.

Friss hírek