Verstappen vs. Ocon

Dühös magára a Räikkönen-utódnak tartott újonc

Fotó: Alfa Romeo Sauber
Fotó: Alfa Romeo Sauber

A Forma-1-es világbajnokságon idén bemutatkozó Charles Leclerc elismerte, nagyon dühös volt magára, amikor a múlt pénteki, barcelonai teszten a gumifalnak csapta autóját.

Leclerc a zárónapon a pálya 12-es kanyarjában veszítette el uralmát Alfa Romeo Sauberje felett, a kavicságyba csúszott, és lekoccolta a pályát szegélyező gumifalat is.

A monacói versenyzőtől sokat várnak 2018-ban, és vannak, akik szerint ő lehet majd Kimi Räikkönen utódja a Ferrarinál. Leclerc persze tudja, sokat kell még tanulnia – például a pénteki incidensből is.

„Természetesen dühös vagyok magamra. Próbáltam feszegetni a határokat, ami normális a teszteken. De sokkal csalódottabb lennék, ha ez a melbourne-i versenyen történt volna meg” – fogalmazott a Forma-2-es sorozat tavalyi bajnoka.

„Sokat tanultam, de még rengeteg tanulnivaló vár rám. Örülök, hogy most történt ez az incidens, de persze egy kicsit dühös vagyok magamra.”

Leclerc azt mondja, „egy kicsit átlépte a határt”, és olyan hibát követett el, ami „sokba került neki”.

„Tanulni fogok belőle, szerintem egy kicsit hülyeség volt a részemről a tesztnap olyan korai szakaszában. De előfordul az ilyen, keményen nyomtam.”

„A tempóm nagyon jó volt abban a körben. Nyilván befejezni nem sikerült, de ez teljes mértékben az én hibám volt.”

„A Forma-1 még mindig elég új számomra. Viszont a teljesítményt tekintve sokat tanultam. Odatesszük magunkat, és szerintem sokat fejlődtem a teszten.”

 

Kapcsolódó cikkek

Riportfilm: A Ferrari 2019-es autójának bemutatója

Pénteken egy lenyűgöző prezentáció keretében mutatta be új autóját a Ferrari Forma-1-es csapata. Az SF90-es modellel idén Sebastian Vettel és Charles Leclerc szállhat harcba. A bemutatóról exkluzív riportfilmet készített az F1VILÁG.HU.

Rosberg: Hamiltonnak is vannak gyenge pontjai

Nico Rosberg, a 2016-os év F1-es világbajnoka kíváncsi, hogy ki lesz idén Lewis Hamilton kihívója, és alig várja, hogy kiderüljön, mire lesz képes Charles Leclerc a Ferrari színeiben.

Friss hírek