Ebben bízik Alonso a kiábrándító időmérő után

Fotó: McLaren
Bahrain International Circuit, Sakhir, Bahrain. Saturday 7 April 2018. Fernando Alonso, McLaren MCL33 Renault. Photo: Glenn Dunbar/McLaren ref: Digital Image _31I3834

Várakozásokon alul teljesített a McLaren Forma-1-es csapata a Bahreini Nagydíj szombati időmérő edzésén, Fernando Alonso azonban reméli, a pontszerzésre így is esélyük lesz.

A spanyol versenyző a 13., csapattársa, Stoffel Vandoorne pedig csak a 14. rajthelyről kezdheti meg a vasárnapi versenyt – habár a brit istálló remek formában, kettős pontszerzéssel kezdte a szezont két hete, Ausztráliában.

Alonso elárulta, a gyenge bahreini teljesítmény őket is meglepte, és ki kell deríteniük, az egykörös tempójuk miért nem volt olyan, mint várták.

„Nem volt túl jó napunk – az időmérős tempónk rosszabb volt, mint vártuk. Az edzésen rendben volt a teljesítmény, de az időmérőre veszítettünk a sebességből, és a Q1-től kezdve elkezdtünk küszködni” – mondta a kétszeres világbajnok.

„Az egykörös teljesítményünk még nincs optimalizálva. Nem tudjuk kihozni a legtöbbet a gumikból egy körön, és meg kell tudnunk ennek okait.”

Alonso mindazonáltal bizakodó, elmondása szerint a Renault-motoros MCL33-as versenytempója ígéretesebb.

„A versenytempónk jobb volt az egykörös tempónknál eddig, a pénteki hosszú etapokon pedig versenyképesnek tűntünk a használt gumikon. Szombat délelőtt szintén, a forró pályán az autó remek volt, és úgy tűnt, jól tudunk vigyázni a hátsó gumikra is, ami előny lesz a versenyen.”

„A rajtpozícióink viszont nyilván problémásak, eléggé hátul vagyunk – úgyhogy majd meglátjuk, mit tehetünk.”

„Az, hogy nem jutottunk a Q3-ba, nem a világ vége. Ausztráliában sem sikerült, de vasárnap mindketten pontokat szereztünk. Remélhetőleg itt ismételni tudunk. Ez egy igényes pálya, a gumik degradációja magas, és a megbízhatóság is aggasztó. Úgyhogy koncentráltnak kell maradnunk, előnyt kell kovácsolunk a stratégiából.”

„Az, hogy szabadon választhatunk gumit az első etapra, előnyt jelent, és megpróbáljuk maximalizálni mindezt. A futam vasárnap van, a pontokat ott osztják.”

Görgess tovább az újdonságokért!

HIRDETÉS

Kapcsolódó cikkek

HIRDETÉS
HIRDETÉS

További hírek

HIRDETÉS
HIRDETÉS
}

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!