Ecclestone: 20 versenyünk lesz jövőre, nem több! - F1VILÁG.HU

Ecclestone: 20 versenyünk lesz jövőre, nem több!

HIRDETÉS

Maximum 20 Forma-1-es versenyt rendeznek majd 2014-ben, így a királykategória csapatainak nem kell attól tartaniuk, hogy megoldhatatlan logisztikai kihívások elé állítják majd őket a következő szezonban.


Maximum 20 Forma-1-es versenyt rendeznek majd 2014-ben, így a királykategória csapatainak nem kell attól tartaniuk, hogy megoldhatatlan logisztikai kihívások elé állítják majd őket a következő szezonban.

A Red Bull kedden jelentette be, mindenben megállapodott a Forma-1 kereskedelmi jogait birtokló Bernie Ecclestone-nal, így 2014-ben a száguldó cirkusz ismét ellátogat majd Ausztriába, a Red Bull Ringre.

Az előzetes 2014-es versenynaptárat a Nemzetközi Automobil Szövetség (FIA) Motorsport Világtanácsa (WMSC) hagyja majd jóvá a következő hetekben, egyes csapatok azonban attól tartanak, hogy a következő szezonban akár 22 versenyt is rendezhetnek majd. Ecclestone azonban megnyugtatta őket.

„20 versenyünk lesz jövőre, nem több” – szögezte le a Forma-1 teljhatalmú ura a Kleine Zeitungnak nyilatkozva.

„És ott leszünk Ausztriában. A többit egyelőre nem tudom. A nyár hátralévő részében kérdezzenek meg erről még egyszer!”

Az idei évben 19 helyszínre látogat el a Forma-1 mezőnye, jövőre pedig a tervek szerint két új helyszín, New Jersey és Oroszország is bemutatkozik. Utóbbi versenypálya inspekcióját nemrég tartotta meg Charlie Whiting, az FIA állandó versenyigazgatója, akit lenyűgöztek a látottak.

„Le vagyok nyűgözve a pálya vonalvezetésétől. Hatalmas projektről van szó” – mondta a szakember.

New Jersey esetében viszont már közel sem ennyire megnyugtató a helyzet, a pletykák szerint nem elképzelhetetlen, hogy jövőre sem tudják majd megrendezni a Forma-1-es futamot a Hudson-folyó partján.

Nagy kérdés tehát, hogy 2014-ben mely helyszínektől búcsúzik majd el a Forma-1: Bernie Ecclestone néhány hónapja figyelmeztette a tradicionális európai helyszíneket, mindenféle szívfájdalom nélkül elviszi országukból a száguldó cirkuszt, ha nem tesznek eleget a támasztott követelményeknek.

Hirdetés

Úgy tűnik, a Forma-1-es Magyar Nagydíj helye az Ausztriával kötött megállapodás ellenére is biztonságban van: a tervek szerint a Hungaroring vezetői és a magyar kormány képviselői hétvégén írják majd alá a 2021-ig való hosszabbításról szóló szerződést Ecclestone-nal.

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!