Verstappen vs. Ocon

A Ferrari többet tett Räikkönenért, mint Vettelért?

Fotó: Scuderia Ferrari
A Forma-1 korábbi teljhatalmú ura, Bernie Ecclestone azt mondja, véleménye szerint a Ferrari idén nem adott meg minden támogatást Sebastian Vettelnek, a németnek ezért sem volt esélye Lewis Hamiltonnal szemben.

A Forma-1 korábbi teljhatalmú ura, Bernie Ecclestone azt mondja, véleménye szerint a Ferrari idén nem adott meg minden támogatást Sebastian Vettelnek, a németnek ezért sem volt esélye Lewis Hamiltonnal szemben.

Az olasz istálló a 2018-as idény első felében méltó ellenfele volt a Mercedesnek, később azonban egyéni- és csapathibák vezettek odáig, hogy végül alulmaradtak a németekkel szemben.

„Lewis kiemelkedő volt, ugyanakkor megkapta a csapat teljes támogatását” – mondta Ecclestone az Auto Bildnek.

„Ez nem mondható el Sebastianról. Nekem az a benyomásom, hogy Sergio Marchionne halála után a Ferrari a régi habitusokat követte. Hirtelen furcsa stratégiai hibák jöttek, és az volt a benyomásom, hogy a Ferrari többet tett Kimi Räikkönenért, mint Sebastianért.”

„Egy csapatnak viszont kompromisszumok nélkül kell támogatnia bajnokesélyes versenyzőjét. Szóval én áldozatként tekintek Vettelre, nem pedig bűnbakként.”

Ecclestone szerint a támogatás hiánya vezetett odáig, hogy Vettel hibákat követett el az idény során.

„Egy csapatnak erősítenie kell topversenyzőjét, nem pedig gyengítenie. Jean Todt annak idején teljes mértékben kiállt Michael [Schumacher] mellett. De ha egy versenyző nem érzi a csapata támogatását, akkor nő a hibaszázalék. Hiszen minden fejben dől el.”

A 88 esztendős üzletember mindazonáltal azt mondja, „nincs kétsége” afelől, hogy Vettel legyűrheti Lewis Hamiltont 2019-ben, ha megkapja a Ferrari teljes támogatását.

 

Kapcsolódó cikkek

Räikkönen elégedett: Az új autó nagy előrelépés!

A 2007-es világbajnok Kimi Räikkönen azt mondja, új csapata, az Alfa Romeo „nagy előrelépést” tett meg autójával a tavalyi versenygéphez képest. A finn „nagyon pozitív” barcelonai nyitónapon van túl.

Vettel a leggyorsabb az első barcelonai tesztnapon

A Ferrari német versenyzője, Sebastian Vettel volt a leggyorsabb a Forma-1-es csapatok barcelonai tesztjének nyitónapján. Kimi Räikkönen számára nem indult könnyen a nap, ám végül produktív napot zárt a katalán fővárosban.

F1-es teszt: Vettel a leggyorsabb délelőtt

Hétfőn megkezdték a tesztelést a Forma-1 csapatai Barcelonában – a Ferrari számára jól indult a nap, Kimi Räikkönen azonban az Alfa Romeóval már pár perc után a sóderágyba csúszott.

Räikkönen már a kavicságyban az F1-es teszten

Délelőtt 9 órakor megkezdték a tesztelést a Forma-1 csapatai a spanyolországi Barcelonában. Az előszezonban összesen 8 napon át körözhetnek majd a katalán fővárosban. Kimi Räikkönen pár perc után a sóderágyba csúszott.

Lehullt a lepel Räikkönenék új autójáról!

Hétfőn reggel a barcelonai versenypálya bokszutcájában mutatta be 2019-es Forma-1-es versenyautóját az Alfa Romeo Racing. A C38-as kódjelű versenyautóval idén Kimi Räikkönen és Antonio Giovinazzi versenyezhet majd.

Friss hírek