Ecclestone: A költségvetési plafon a legjobb módszer

A Forma-1 kereskedelmi jogait igazgató Bernie Ecclestone szerint a költségvetési plafon bevetetése tűnik a legjobb megoldásnak, hogy kordában tartsák a költségeket a királykategóriában.


A Forma-1 kereskedelmi jogait igazgató Bernie Ecclestone szerint a költségvetési plafon bevetetése tűnik a legjobb megoldásnak, hogy kordában tartsák a költségeket a királykategóriában.

A brit üzletember már jelezte is a csapatoknak, hogy 155 millió Font lenne a felső határ, ami egyesek szerint olyan magas, hogy semmi változást nem hozna, hiszen a legnagyobbak is közel ennyit költenek jelenleg a Forma-1-ben.

Ecclestone azonban úgy véli, ez lenne a legjobb módja a költségek kordában tartásának.

„Csökkentenünk kell a költekezést, hogy versenyképesek maradjunk” – mondta. „Olyan rendszert kell kialakítanunk, hogy ha valaki egy ésszerű költségvetéssel érkezik a Forma-1-be, az túlköltekezés nélkül versenyképes lehessen.”

Ecclestone szerint egy olyan költségvetési plafont kell bevezetni, ami minden költséget, így a pilóták fizetését is magában foglalja, és a kezdeti 155 milliós limit évente szépen csökkentésre kerülhetne.

A McLaren csapatfőnöke, Martin Whitmarsh szíreint „a 155 milliós határ nagyon soknak tűnik, nem tudom, hogy ez mennyire segítene egyes csapatokon.”

„Az a filozófia, hogy csökkenteni kell a költségeket a Forma-1-ben, mindenképpen nagyon fontos, és ezzel mindannyian egyetértünk. Azonban arról különböző a véleményünk, hogy miként lehetne a legjobban elérni ezt.”

 

Kapcsolódó cikkek

Ecclestone reagált: Tényleg visszavásárolja a Forma-1-et?

Nemrégiben merült fel pletykaként, hogy a Forma-1 tulajdonosa, a Liberty Media máris megválna a száguldó cirkusztól – lehetséges vevőként pedig Bernie Ecclestone-t említették. Most megszólalt az F1 egykori teljhatalmú ura is.

A Ferrari többet tett Räikkönenért, mint Vettelért?

A Forma-1 korábbi teljhatalmú ura, Bernie Ecclestone azt mondja, véleménye szerint a Ferrari idén nem adott meg minden támogatást Sebastian Vettelnek, a németnek ezért sem volt esélye Lewis Hamiltonnal szemben.

Friss hírek