Ecclestone a koronahercegre bízza a döntést - F1VILÁG.HU

Ecclestone a koronahercegre bízza a döntést

HIRDETÉS

Bernie Ecclestone vasárnapi interjújában elmondta, hogy Bahrein koronahercegére bízza a szezonnyitó sorsát, ugyanis ő tudja a legjobban megítélni, hogy mennyire biztonságos a térség.



A Forma-1 kereskedelmi jogait igazgató Bernie Ecclestone vasárnapi interjújában elmondta, hogy Bahrein koronahercegére bízza a szezonnyitó sorsát, ugyanis ő tudja a legjobban megítélni, hogy mennyire biztonságos a térség.

Miközben a brit külügyminisztérium figyelmeztetett, hogy ha nem muszáj, senki ne utazzon Bahreinbe, Ecclestone egyelőre még nem döntött a szezonnyitó Bahreini Nagydíj megrendezését illetően, és úgy tűnik, a döntést áthárítja a hercegre.

„Ő tudni fogja, hogy biztonságos-e odautaznunk” – mondta a brit üzletember vasárnap reggel a BBC-nek. „Nekem fogalmam nincs erről. Nem vagyok ott, így nem tudom. Addig nem javasoljuk embereinknek, hogy odautazzanak, amíg az nem biztonságos.”

Ecclestone viszont kizárta annak a lehetőségét, hogy egy másik helyszínt kerítenének a szezonnyitó megrendezésére, ugyanis elmondása szerint ehhez sokkal több idő kellene.

Arra a kérdésre, hogy mikorra várja a végleges döntést a szezonnyitó sorsát illetően, az F1 impresszáriója a következőket felelte: „Minél előbb tudunk kell, hogy lesz-e verseny, és véleményem szerint legkésőbb keddig végleges döntés fog születni az ügyben.”

Ahogy arról szombaton már beszámoltunk, a csapatok azt tervezik, hogy egy extra tesztet iktatnak be, amennyiben elmarad a Bahreini Nagydíj, és egy másik helyszínen rendezik meg az elvileg március 3-án megkezdődő utolsó téli tesztet, aminek szintén Bahrein adna otthont.

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!