Verstappen vs. Ocon

Ecclestone: A Red Bull komolyan gondolja a távozást

A Forma-1 kereskedelmi jogait igazgató Bernie Ecclestone nem tartja kizártnak, hogy a Red Bull-vezér, Dietrich Mateschitz betartja fenyegetését és valóban fontolóra veszi a Forma-1-ből való távozást a közeljövőben.


A Forma-1 kereskedelmi jogait igazgató Bernie Ecclestone nem tartja kizártnak, hogy a Red Bull-vezér, Dietrich Mateschitz betartja fenyegetését és valóban fontolóra veszi a Forma-1-ből való távozást a közeljövőben.

Az energiaital-gyárosok számára borzalmasan sikerült a szezon első versenyének helyet adó Ausztrál Nagydíj, ahol Sebastian Vettel egy technikai probléma miatt kiesett, míg csapattársa, Daniel Ricciardo ugyan bejött a második helyre, pozícióját elvették, mert a megengedettnél többet fogyasztott az autója – az FIA szerint, mely döntés ellen a csapat fellebbezést nyújtott be.

Mateschitz természetesen nem boldog a helyzet miatt, és kijelentette, a Red Bullnak vannak határai és nem akar minden áron a Forma-1-ben maradni.

„A tény az, hogy a szövetség eszköze (átfolyás-mérő) nem pontos, és ezt mindenki tudja a téli tesztek kezdete óta” – mondta a 69 éves üzletember a Kurier-nek. „Bizonyítani tudjuk, hogy a határon belül voltunk Ausztráliában.”

„A kérdés nem csak gazdasági jelentőségű, hanem a sport értéke is sérülhet, nem beszélve a politikai befolyásról. Természetesen nekünk is van egy határ, amit még el tudunk fogadni, de ezt a határt egyre inkább kezdjük elérni.”

Ecclestone figyelmeztetett, hogy komolyan kell venni az osztrák milliomos fenyegetését, aki egyébként az új Forma-1-gyel, annak hangjával sem elégedett.

„Nem tennék rá nagyobb összeget, hogy nem hagyja el a Forma-1-et” – mondta Ecclestone az AAP hírügynökségnek. „Elég gazdag és befolyásos ahhoz, hogy meghozza a saját döntését.”

 

Kapcsolódó cikkek

Vettel a leggyorsabb az első barcelonai tesztnapon

A Ferrari német versenyzője, Sebastian Vettel volt a leggyorsabb a Forma-1-es csapatok barcelonai tesztjének nyitónapján. Kimi Räikkönen számára nem indult könnyen a nap, ám végül produktív napot zárt a katalán fővárosban.

Az F1-es csapatok barcelonai tesztbeosztása

Hétfőn hivatalosan is megkezdik a felkészülést a 2019-es Forma-1-es idényre a királykategória csapatai. Barcelonában tesztel a száguldó cirkusz mezőnye!

Riportfilm: Verstappen bejáratta a 2019-es Red Bullt

Max Verstappen vihette pályára először a Red Bull Forma-1-es csapatának 2019-es versenyautóját. A holland versenyző Silverstone-ban járatta be az új versenygépet. Nézd meg te is az F1VILÁG.HU exkluzív beszámolóját!

Friss hírek