Megosztás:

Ecclestone: Alonso marad, de a kudarcokról a McLaren tehet

Ecclestone szerint a McLaren képtelen volt együttműködni a Hondával.
Ecclestone szerint a McLaren képtelen volt együttműködni a Hondával. © Red Bull

A Forma-1 korábbi teljhatalmú ura, Bernie Ecclestone állítja, Fernando Alonso 2018-ban is a száguldó cirkusz tagja lesz.

A 86 éves üzletember – aki az idei évtől kezdve már nem irányítja a Forma-1-et – a Daily Mailnek adott interjújában megerősítette, a McLaren és a Renault megállapodott egymással, így Alonso is a patinás brit istállónál marad a következő idényben.

„A Renault-val való üzlet már megköttetett” – fogalmazott Ecclestone. „Az, hogy Alonso marad, szuper hír!”

Ecclestone ezzel együtt bírálta a McLarent, elmondása szerint ugyanis a britek képtelenek voltak együttműködni a Hondával.

„Nem tudom, hogy a McLaren miért lenne boldogabb a Renault-val, mint a Hondával… Nem a Honda hibája volt, hogy nem jöttek össze a dolgok, hanem a McLarené. Minden nap volt egy harcuk valamivel kapcsolatban, ahelyett, hogy együtt dolgoztak volna velük – ez egy kicsit hülyeség volt.”

Az F1VILÁG úgy tudja, a hétvégi Szingapúri Nagydíjon tehetnek bejelentést az érintettek: hivatalos megerősítést nyerhet tehát, hogy a McLaren Renault-motorokkal folytatja, a Toro Rosso Honda-erőforrásokra vált, Fernando Alonso pedig a wokingiaknál marad.

Bár a nemzetközi sajtó tényként kezeli azt is, hogy Carlos Sainz a Renault-hoz szerződik, a Sky Sports F1 úgy tudja, a spanyol csak 2018-ban ül át a franciák autójába – az idei évet még a Toro Rossónál fejezi be.

MEGOSZTÁS:

Ezt olvastad már?

Sosem lett professzionális versenyző a száguldó cirkuszban, ám az F1-es sebességrekord az ő...

Hozzászólások

( komment)